21.06.2010  |  Kommunikation

”Vi vil give forbrugerne et sikkert valg”

Hobro-virksomheden dantoy har som den første legetøjsproducent i verden fået licens til at svanemærke sine produkter. Kunderne er begejstrede, lyder det fra direktøren.

Om kort tid får danske forældre for første gang mulighed for at vælge legetøj med svanemærket, når børnene skal forkæles. Jyske dantoy har nemlig, som den første legetøjsproducent i verden, fået licens til at benytte Svanen på en serie farvestrålende sand- og vandlegetøj i ren plast.

Med de svanemærkede produkter ønsker adm. direktør i dantoy Jacob Falck Hansen, at sende et klart signal til virksomhedens kunder og forbrugerne.

”Det er vigtigt at illustrere, at vores varer lever op til skrappe krav. I dag er forbrugerne nemlig meget opmærksomme på, om legetøjet kan skade miljøet eller deres børn - og det skal vi som producent forholde os til. Derfor er Svanen et godt redskab for os,” siger dantoy-direktøren.

Kunderne er positive
Som producent er dantoys kunder en række grossister og detailkæder – og de har, ifølge Jacob Falck Hansen, alle taget godt i mod svane-certificeringen.

”Vores kunder er meget tilfredse – faktisk har deres reaktioner været langt mere positive, end vi havde forventet,” konstaterer Jacob Falck Hansen.

Han håber og tror på, at svanemærket vil give virksomheden en markedsføringsmæssig fordel overfor konkurrenterne på markedet, fordi det mærkede legetøj fremover vil fremstå som ”et sikkert valg” for forbrugerne.
Skrappe krav
For dantoy har processen med at få svanelicensen på plads taget syv måneder og krævet en del resurser. Det skyldes, at det skal tjekkes meget præcist, hvad hver enkelt vare består af, og hvordan produktionsprocessen foløber.

”Det tager en del tid, at få den dokumentation på plads,” forklarer Jacob Falck Hansen.
Svanemærket plastlegetøj skal leve op til en række skrappe krav, som kommer både miljøet og børns sundhed til gode.

Produkter med Svanemærket må for eksempel hverken indeholde bisphenol A eller ftalater – stoffer der begge kan være hormonforstyrrende. I dansk lovgivning er der kun forbud mod alle ftalater i legetøj til børn under tre år.

-LA

Tags: Legetøj

Mere fra

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere