04.11.2016  |  Klima, miljø og energi

​Scania investerer i vindenergi

Indhold fra partner Hvad er dette?

Scania tager nu et yderligere skridt i omstillingen til brugen af bæredygtig energi i sine industrielle aktiviteter.

Scania tager nu et yderligere skridt i omstillingen til brugen af bæredygtig energi i sine industrielle aktiviteter.

På Scania-fabrikken i Zwolle i Holland har Scania i samarbejde med borgerinitiativet “Blauwvinger Energie” og universitetet Windesheim College lanceret et projekt om opstilling af tre vindmøller ved Zwolle-IJssel-floden. Det er planen, at to af vindmøllerne skal opstilles på Scanias fabriksområde.

Alle tre initiativtagere har samme målsætninger. Scania Production Zwolle ønsker, at samlefabrikken skal være klimaneutral og selvforsynende med energi i 2020. Windesheim College har planer om en fuldstændigt fossilfri campus, og Blauwvinger Energie ønsker at producere mere bæredygtig energi til indbyggerne i byen Zwolle og reducere CO2-emissionerne med 20 % i forhold til 1990-niveauet frem mod 2020.

Vindmøller med tårnhøjde og vingediameter på 100 m

Projektet “Windenergie in Zwolle”, som startede i september, omfatter tre vindmøller med en kapacitet på 2-3 MW pr. stk. Både tårnhøjden og vingernes diameter er 100 m.

Fabrikken til samling af lastbilschassiser i Zwolle er Scanias største af slagsen i verden, og her produceres ca. halvdelen af de lastbiler, Scania producerer i Europa. Fabrikken beskæftiger over 1.850 ansatte.

Scania forbedrer kontinuerligt sine processer og har en målsætning om at halvere energiforbruget pr. produceret køretøj frem mod 2020 i forhold til tallene fra 2010. Scania Production Zwolle har som mål at blive den første energineutrale Scania fabrik i verden.

Den endelige beslutning om de tre vindmøller vil først blive truffet efter en indgående og kontinuerlig dialog med beboerne og virksomhederne i nærområdet.

Læs mere om Scanias indsats for klimaet og vores bæredygtige løsninger

Mere fra Scania Danmark A/S

Scania Danmark A/S

www.scania.dk

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige.Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing, teknik, IT, HR og økonomi samt chauffør udd…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere