’Food cold-chain’-fokus forbedrer forholdene for indiske landmænd, men fokusset skævvrider

Mange indiske landmænd har været holdt tilbage fra de større markeder på grund af manglende kølekapacitet til deres produkter. Derfor har den indiske regering udarbejdet en ambitiøs cold-chain-plan. Der er bare det men, at den overser de små landmænd med få midler.

Mange indiske landmænd har ikke ressourcer til at investere i regeringens cold-chain-planer, og det skævvrider samfundet, lyder det i ny rapport. Arkivfoto..

01.08.2019

CSR.dk

Flere indiske landmænd holder sig til afgrøder som gulerødder, kartofler og løg og er nødsaget til at handle til lave priser på små lokale markeder. Det skyldes manglende kølekapacitet, der gør, at landmændene ikke kan fragte produkterne længere eller producere produkter, der kræver køling.

Læs også: Storbritanniens landbrug vil være kulstof-neutralt i 2040

Det problem har den indiske regering prøvet at komme til livs ved at lave en såkaldt ’Food cold-chain’ indsats, der går ud på at hjælpe landmænd med at anskaffe udstyr til kølig opbevaring samt kølingstransport.

Regeringen tilbyder tilskud, bevillinger, lån og uddannelse til at hjælpe landmænd, landmandsorganisationer og private virksomheder med at investere i cold-chains, herunder pakkehuse, hvor letfordærvelige afgrøder opbevares, modningskamre og køletransport.

Men selvom initiativet har hjulpet flere landmænd til at få gang i forretningen, så overser systemet de landmænd, der ikke har råd til at investere i store kølingsfaciliteter, lyder det fra kritikere.

For stort fokus på de store spillere
En rapport, kaldet ”Promoting Clean and Energy Efficient Cold-Chains in India”, der for nyligt blev udgivet af Shakti Sustainable Energy, viser, at regeringen skævvrider forholdene for landmændene ved at koncentrere sig om store kølingslagre i stedet for små lokale lagre.

”Opmærksomheden har været fokuseret på køleopbevaring snarere end på cold-chains som helhed. I flere stater skaber den nuværende politik store kølerum i stedet for at lokalisere mindre kølerum eller pakkehuse tæt på gårde, hvilket ville muliggøre bedre brug af lagerpladsen”, står der i rapporten.

Rapporten klargør yderligere, at det kun er fire procent af de fødevarer, som landets landmænd producerer, der bliver fragtet rund i cold-chains. Det er blandt andet med til at forklare, hvor Indien har et stort problem med madspild. Det er også noget som den danske containergigant Mærsk arbjeder med - netop at reducere madspild ved hjælp af cold-chains.

Læs også: Centralasiatisk land vil lave økologisk landbrug

”Promoting Clean and Energy Efficient Cold-Chains in India” er baseret på snesevis af interviews og omfattende feltbesøg med landmænd fra staterne Haryana, Punjab, Maharashtra og Karnataka.

- SDN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

07.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric lancerer skræddersyet løsning til SMV’ers bæredygtighedsarbejde

02.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Mobile datacentre er fremtiden – Schneider Electric opskalerer produktionen

01.04.2025Fristads Kansas

Sponseret

I front i tekstilbranchen: Virksomhed har cirkulær produktion i kernen af sin forretning

31.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Harmony NFC kontrolrelæer og timere er nu fuldt kompatible med iOS

25.03.2025CSR.dk

Ingen er 100 % fri for risikoen for tvangsarbejde dybt nede i forsyningskæden

24.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Produkt: Merten M-Pure CE60 Installationsmateriel – med udvalgte produkter i genbrugsmaterialer

19.03.2025Slow A/S

Sponseret

Slow overtager African Coffee Roasters fra Coop amba og IFU – En ny æra for bæredygtig kaffe

13.03.2025Fristads Kansas

Sponseret

Resultatdrevet transformation: Første miljøvaredeklaration for tøj leverer markante besparelser

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online

DTU
Webinar
Bestyrelsesarbejde i MedTech og Life Science

Boost din bestyrelseskarriere i MedTech og Life Sciences. Deltag i dette gratis webinar, hvor vi dykker ned i, hvordan stærke bestyrelsesrelationer ikke kun styrker samarbejdet – men også åbner døre for din egen vej ind i bestyrelseslokalet. Skal du med?

Dato

08.04.2025

Tid

17:00

Sted

Online

FSR - danske revisorer
Webinar
Revisors erklæring på lovpligtig bæredygtighedsrapportering

Få en praktisk indføring i udarbejdelse af revisors bæredygtighedserklæring i henhold til CSRD.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Getting started on nature

Webinar 5: In this final webinar we will discuss how to prioritize topics and initiatives, how to set up governance structures to ensure success and what role collective action can have.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom