10 gode råd fra en stor amerikansk konference om cirkulær tænkning

På Circularity 19, der løb af stablen i juni måned i USA, blev der igen sat fokus på cirkulær økonomi. Her kan du læse 10 gode råd fra konferencen.

I juni måned blev Circularity 19-konferencen afholdt i USA, hvor flere initiativer blev præsenteret og diskuteret. Arkivfoto..

24.07.2019

CSR.dk

Den udsolgte ’Circularity 19-konferrence’, der blev afholdt i Minneapolis i USA tilbage i juni måned, var en succes. Det skriver GreenBiz. I alt besøgte 850 erhvervsfolk konferencen for at sætte skub i den cirkulære tækning.

Læs også: Cirkulær økonomi er ikke det egentlige mål

Her er der samlet 10 gode råd fra ’Circular 19’, som du kan tage med i din virksomhedsstrategi:

Brands skal sikre mindre plastikaffald
Flere og flere føler, at det de som forbrugere selv kan gøre noget ved, er at bruge mindre engangsplastik. Derfor kom Shelton Group med et opråb til virksomheder om, at de skal være bedre til at reducere engangsplastik og derigennem også hjælpe forbrugerne med det samme. Det vil også være med til at sikre kunderne i fremtiden.

Flere store firmaer går foran med cirkulær økonomi
Til konferencen deltog mange af de store virksomheder, der præsenterede nye cirkulære økonomiske initiativer og forklarede hvordan deres nuværende gik. Her er et par af dem:

Google forklarede hvordan virksomheden har til mål at maximere dets genbrug af begrænsede ressourcer på tværs af hele virksomhedskæden.

Best Buy annoncerede at virksomheden har købt for to milliarder pund e-affald, der er blevet indsamlet fra kundernes hjem. Derudover har de 20.000 ansatte til at reparerer omkring fem millioner elektroniske genstande årligt. Virksomheden har til mål at alt elektronik bliver brugt så længe som muligt.

Apple vil gennemgå alle dets produkter i forhold til genbrug og produktion med den målsætning at stoppe minegravninger. Virksomheden forklarer, at det er med til at skabe inspiration og nogle af dets mest innovative løsninger.

Alle brancher er med – ikke kun teknologi
På konferencen snakkede alle brancher, fra madvare til landbrug, hospitaler, skoproduktion og detailhandel om hvilke initiativer de gør sig for at sikre cirkulær økonomi. Fashion for Good fortalte for eksempel, hvilke udfordringer der er ved at producere materiale, der enten kan genanvendes eller nedbrydes.

Cirkulære virksomhedsstrategier har andre fordele end de miljømæssige
Udover de miljømæssige fordele som den cirkulære tankegang byder på, så har den også andre fordele. Nogle af de fordele, der blev nævnt til konferencen, handler om målsætning, medarbejdertilfredshed, rekruttering, samarbejde mv. Det kan også være en fordel at undgå at snakke om sustainability, men derimod fokusere på den økonomiske del, der handler om at skabe rigdom frem for at udnytte noget, der allerede eksistere, lød det fra en repræsentant fra Ellen MacArthur Foundation.

Der skal nye målemetoder til
Den cirkulære økonomi vinder hurtigt frem, og det kræver nye målemetoder. En af de nye metoder handler om, hvordan en massebalance-tilgang til indholdsmåling giver virksomheder mulighed for at måle og kommunikere deres genanvendelses indsats. Og der er mange flere metoder på vej.

De unge tænker naturligt cirkulært
Yngre generationer går mere om i cirkulære tankegange. Derfor er det også en vigtig virksomhedsstrategi at lave designs, der eksempelvis er rettet mod lang levetid, genbrug, reparation og udleje, hvis virksomheder vil overleve i fremtiden.

Genbrugssystemerne trænger til fornyelse
Til konferencen kritiserede stort set alle talere infrastrukturen omkring genbrug. Mange genbrugssystemer har brug for at blive repareret, hvis der da overhovedet er et genbrugssystem. Genbrugsløsninger vil i fremtiden være et af de største problemer at løse, for hvis ikke virksomhederne kan indsamle materiale og genbruge det, så vil det være umuligt at lukke hullet på materialecirklen.

Det handler ikke kun om genbrug
Men cirkulær økonomi handler om meget mere end genbrug, gjorde flere talere opmærksomme på til messen. Genbrug er simpelthen ikke nok, lød beskeden. Det er også vigtigt at tænke på andre faktorer som reparation, genproducere og gentænke logistikken.

Den cirkulære tankegang skal favne alle
En af emnerne til konferencen var ”magt, privilegie og bias i den cirkulære økonomi”. Det handler om, at den cirkulære tankegang er for alle og skal gavne alle. Det betyder at tankegangen skal være med til at skabe udvikling og rigdom på alle lønniveauer.

Læs også: Cirkulær økonomi 2.0: Økosystemer og partnerskaber – og rigelig belønning

Mange nye innovationer er på vej
Der blev også præsenteret mange nye idéer og løsninger til diverse cirkulære udfordringer, som blandt andet: logistikløsninger, genbrugscontainere til shipping, stofgenbrug, alternativer til engangsplastik og mange flere.

- SDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

03.07.2024CSR.dk

Ny forskning: Vi undervurderer groft andres villighed til klimahandling

02.07.2024CSR.dk

Eksperter: CO2-afgift skaber ikke grundlæggende forandring af landbruget

28.06.2024CSR.dk

Nyt inspirationskatalog skal hjælpe danske virksomheder i arbejdet med biodiversitet

28.06.2024Byggeriets Samfundsansvar

Sponseret

ESG-råd skal kortlægge udfordringer og muligheder i bygge- og anlægsbranchen

27.06.2024CSR.dk

Regeringen og Novo Nordisk Fonden indgår samarbejde om historisk nytænkning af det danske areal

27.06.2024CSR.dk

Andelsselskab vil støtte landbruget gennem klimakreditter

24.06.2024CSR.dk

DSV og UNICEF indgår partnerskab for at sikre adgang til vitale forsyninger for børn over hele verden

21.06.2024VIA University College

Sponseret

Indre bæredygtighed: Den skjulte men afgørende faktor for ydre bæredygtig forandring

Jobmarked

Se alle

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Industri
Webinar
Lær af andre virksomheders arbejde med biodiversitet

Bliv inspireret af danske virksomheders erfaringer med biodiversitet, som er indsamlet i projektet Biodiversitet – inspiration til dansk erhvervsliv, og hør Vattenfall fortælle om deres arbejde med biodiversitet i strategi, værdikæde og rapportering.

Dato

04.07.2024

Tid

10:00

Sted

Online