10 gode råd fra en stor amerikansk konference om cirkulær tænkning

På Circularity 19, der løb af stablen i juni måned i USA, blev der igen sat fokus på cirkulær økonomi. Her kan du læse 10 gode råd fra konferencen.

I juni måned blev Circularity 19-konferencen afholdt i USA, hvor flere initiativer blev præsenteret og diskuteret. Arkivfoto..

24.07.2019

CSR.dk

Den udsolgte ’Circularity 19-konferrence’, der blev afholdt i Minneapolis i USA tilbage i juni måned, var en succes. Det skriver GreenBiz. I alt besøgte 850 erhvervsfolk konferencen for at sætte skub i den cirkulære tækning.

Læs også: Cirkulær økonomi er ikke det egentlige mål

Her er der samlet 10 gode råd fra ’Circular 19’, som du kan tage med i din virksomhedsstrategi:

Brands skal sikre mindre plastikaffald
Flere og flere føler, at det de som forbrugere selv kan gøre noget ved, er at bruge mindre engangsplastik. Derfor kom Shelton Group med et opråb til virksomheder om, at de skal være bedre til at reducere engangsplastik og derigennem også hjælpe forbrugerne med det samme. Det vil også være med til at sikre kunderne i fremtiden.

Flere store firmaer går foran med cirkulær økonomi
Til konferencen deltog mange af de store virksomheder, der præsenterede nye cirkulære økonomiske initiativer og forklarede hvordan deres nuværende gik. Her er et par af dem:

Google forklarede hvordan virksomheden har til mål at maximere dets genbrug af begrænsede ressourcer på tværs af hele virksomhedskæden.

Best Buy annoncerede at virksomheden har købt for to milliarder pund e-affald, der er blevet indsamlet fra kundernes hjem. Derudover har de 20.000 ansatte til at reparerer omkring fem millioner elektroniske genstande årligt. Virksomheden har til mål at alt elektronik bliver brugt så længe som muligt.

Apple vil gennemgå alle dets produkter i forhold til genbrug og produktion med den målsætning at stoppe minegravninger. Virksomheden forklarer, at det er med til at skabe inspiration og nogle af dets mest innovative løsninger.

Alle brancher er med – ikke kun teknologi
På konferencen snakkede alle brancher, fra madvare til landbrug, hospitaler, skoproduktion og detailhandel om hvilke initiativer de gør sig for at sikre cirkulær økonomi. Fashion for Good fortalte for eksempel, hvilke udfordringer der er ved at producere materiale, der enten kan genanvendes eller nedbrydes.

Cirkulære virksomhedsstrategier har andre fordele end de miljømæssige
Udover de miljømæssige fordele som den cirkulære tankegang byder på, så har den også andre fordele. Nogle af de fordele, der blev nævnt til konferencen, handler om målsætning, medarbejdertilfredshed, rekruttering, samarbejde mv. Det kan også være en fordel at undgå at snakke om sustainability, men derimod fokusere på den økonomiske del, der handler om at skabe rigdom frem for at udnytte noget, der allerede eksistere, lød det fra en repræsentant fra Ellen MacArthur Foundation.

Der skal nye målemetoder til
Den cirkulære økonomi vinder hurtigt frem, og det kræver nye målemetoder. En af de nye metoder handler om, hvordan en massebalance-tilgang til indholdsmåling giver virksomheder mulighed for at måle og kommunikere deres genanvendelses indsats. Og der er mange flere metoder på vej.

De unge tænker naturligt cirkulært
Yngre generationer går mere om i cirkulære tankegange. Derfor er det også en vigtig virksomhedsstrategi at lave designs, der eksempelvis er rettet mod lang levetid, genbrug, reparation og udleje, hvis virksomheder vil overleve i fremtiden.

Genbrugssystemerne trænger til fornyelse
Til konferencen kritiserede stort set alle talere infrastrukturen omkring genbrug. Mange genbrugssystemer har brug for at blive repareret, hvis der da overhovedet er et genbrugssystem. Genbrugsløsninger vil i fremtiden være et af de største problemer at løse, for hvis ikke virksomhederne kan indsamle materiale og genbruge det, så vil det være umuligt at lukke hullet på materialecirklen.

Det handler ikke kun om genbrug
Men cirkulær økonomi handler om meget mere end genbrug, gjorde flere talere opmærksomme på til messen. Genbrug er simpelthen ikke nok, lød beskeden. Det er også vigtigt at tænke på andre faktorer som reparation, genproducere og gentænke logistikken.

Den cirkulære tankegang skal favne alle
En af emnerne til konferencen var ”magt, privilegie og bias i den cirkulære økonomi”. Det handler om, at den cirkulære tankegang er for alle og skal gavne alle. Det betyder at tankegangen skal være med til at skabe udvikling og rigdom på alle lønniveauer.

Læs også: Cirkulær økonomi 2.0: Økosystemer og partnerskaber – og rigelig belønning

Mange nye innovationer er på vej
Der blev også præsenteret mange nye idéer og løsninger til diverse cirkulære udfordringer, som blandt andet: logistikløsninger, genbrugscontainere til shipping, stofgenbrug, alternativer til engangsplastik og mange flere.

- SDN

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024CSR.dk

Flere elbiler kræver nyt sikkerhedsfokus hos værksteder

11.04.2024Valified

Sponseret

Spar Nord hjælper virksomheder i gang med ESG-rapportering

11.04.2024BSR

Sponseret

So, You’ve Completed a Materiality Assessment. Now What?

10.04.2024Troldtekt A/S

Sponseret

Troldtekt skærper cirkulært fokus med ny bæredygtighedsafdeling

09.04.2024CSR.dk

Alle ledelsesstandarder har fået klimakrav

09.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Sustainable Finance i Danske Bank

09.04.2024Industriens Fond

Sponseret

Vi skal gribe markedet for cirkulær forretning

Jobmarked

Se alle

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Thygesen Textile Group

Struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Thygesen Textile Group søger struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

19.04.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Region Midtjylland

Udfold dine kompetencer og viden om bæredygtighed til gavn for bæredygtig omstilling i sundhedssektoren

Vil du omsætte dine naturvidenskabelige/tekniske kompetencer inden for grøn omstilling til praktiske løsninger i sundhedssektoren – og har du mod på at løfte en stor udviklingsopgave? Så vælg Region Midtjylland som din kommende arbejdsplads og vær med til at gøre en konkret forskel!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

15.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Industri
Seminar
ESG in Value Chains – Strength your competitive advantage through sustainability

We hereby invite you to participate in an exciting event about the ESG in Value Chains project. The event is organized by Dansk Industri and CBS Green Business Forum and focuses on the collaboration on sustainability across value chains.

Dato

17.04.2024

Tid

14:00

Sted

Kilevej 14 2000 Frederiksberg

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Industri
Webinar
ESG i Værdikæder - Hvordan kan man arbejde strategisk med ESG?

På dette webinar vil du blive præsenteret for nogle af de erfaringer, der er kommet ud af projektets første fase. På baggrund af disse erfaringer, dykker vi ned i, hvordan SMV’er kan arbejde strategisk med ESG og bæredygtighed.

Dato

18.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Cognitech A/S
Konference
AI, ESG og den værdiskabende økonomiafdeling

Hvordan kan du bruge AI og digitalisering til at optimere din økonomifunktion, så du bliver en stærkere strategisk samarbejdspartner?

Dato

18.04.2024

Tid

13:00

Sted

Sundkrogsgade 11, 2100 København