12 arbejdspladser tager kampen op mod skæv kønsbalance
Partnerskabet bag ligestillingsindsatsen præsenterer en ny rapport, hvor 12 arbejdspladser deler deres erfaringer med at skabe mere lige kønsfordeling i forskellige brancher
DSB, Forsvaret, Kemp & Lauritzen, DFDS og børnehuse i Kokkedal har én ting til fælles: De arbejder på at forbedre kønsbalancen i faggrupper, der typisk er enten mande- eller kvindedomineret.
De er her blandt 12 arbejdspladser, der i en ny rapport deler deres erfaringer med at rekruttere flere kvinder som eksempelvis lokomotivførere og soldater, eller flere mænd som pædagoger og sygeplejersker.
Rapporten er resultatet af et samarbejde mellem Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Dansk Arbejdsgiverforening, Kommunernes Landsforening (KL), Danske Regioner og Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.
Konkrete eksempler inspirerer
Nanna Højlund, næstformand i FH, håber på rapporten kan give ideer til ligestillingsindsatsen på tværs af brancher.
”Jeg er meget tilfreds med, at vi nu kan præsentere en række gode, konkrete og alsidige eksempler på, hvordan man kan arbejde med ligestilling på arbejdspladser. Det bør kunne inspirere mange andre,” siger hun.
Ligestilling på arbejdspladsen kan nemlig have mange gavnlige effekter. Michael Ziegler fra KL fremhæver eksempelvis, at det både kan forbedre arbejdsmiljøet og gøre arbejdspladser mere attraktive, hvis en bedre kønsbalance sikres.
Ligeledes understreger Tina Feldt Jessing fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen vigtigheden af en bedre kønsbalance på et grundlæggende, samfundsmæssigt plan
”I mange tilfælde vil opgaveløsningen blive påvirket til det bedre, når flere perspektiver er i spil, og problemstillinger bliver anskuet fra flere vinkler. På den måde forbedres beslutningsgrundlaget, som i sidste ende bidrager til gode og langtidsholdbare løsninger for hele samfundet”, forklarer hun.
Læs mere og find rapporten her.
- lhs