24.02.2015  |  Klima, miljø og energi

Apple bygger grønt datacenter i Danmark

Apple bygger et grønt datacenter uden for Viborg. Centret skal drives af vedvarende energi og vil sende sin overskudsvarme ud i fjernvarmenettet.

Det amerikanske it-firma Apple etablerer et af verdens største datacentre i Foulum nordøst for Viborg.

Datacentret skal udelukkende drives på vedvarende energi, og ifølge Apple er centret også designet til at indsamle sin overskydende varme og sende det videre ud i det lokale varmesystem og dermed hjælpe med at opvarme hjem i området nær centret, skriver dr.dk.

Læs også: Solenergi skal drive nyt Apple-datacenter

Særlig energiløsning
Og ifølge Udenrigsministeriet er det netop muligheden for en særlig energiløsning, der er årsag til placeringen uden for Viborg.  En placering som handels- og udviklingsminister Mogens Jensen er glad for. 

”Det er en kæmpe cadeau, at Apple blandt mange bejlere vælger Danmark. Det understreger, at regeringen har ramt den helt rigtige balance mellem en ambitiøs og grøn energipolitik – og et erhvervsklima i verdensklasse”, siger han. 

Datacentret, der kommer til at koste 6,3 milliarder kroner, bliver et af de største i verden, og anlægsfasen vil strække sig over cirka ti år. Aftalen med Apple er kommet i stand gennem Udenrigsministeriets afdeling Invest in Denmark.

Læs også: Apple forbyder kemikalier i forsyningskæden

Apple åbner et tilsvarende datacenter i Athenry i Irland. Begge centre vil blive på 166.000 kvadratmeter og skal køre Apples onlinetjenester, herunder musikbutikken iTunes Store, App Store og iMessage, for alle Apples europæiske brugere. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere