03.10.2019  |  Samfund

Arkitema Architects brugte medarbejderdag på at udvikle løsninger for migranter

Indhold fra partner Hvad er dette?

Medarbejderdagen i Arkitema Architects blev brugt på at designe et sted, hvor migranter i transit kan søge hjælp, sammen med Røde Kors. Det var en opgave, som de ansatte gik til med stort engagement.

Arkitektfirmaet Arkitema Architects afholdt den 23. august medarbejderdagen Arkitema Change, hvor de i samarbejde med Røde Kors skulle gøre en forskel for migranter i transit. Der er brug for et sted, hvor man kan få basal hjælp som førstehjælp, psykosocial støtte og kontakt til sin familie, når man som migrant er undervejs på ruten. Det hedder en humanitær servicestation, og det var, hvad Arkitema Architects skulle designe med Røde Kors.

”Migranter oplever mange udfordringer på deres rute, og vi har nogle retningslinjer for, med hvad og hvordan vi som Røde Kors skal hjælpe. Der skal være varme og trygge rammer, hvor man føler sig velkommen. Det skal være let tilgængeligt og åbent, og så skal det føles trygt for dem, der lever under radaren,” siger Mette Norling Schmidt, migrationsrådgiver i Røde Kors.

Røde Kors har endnu ikke en formel på, hvordan en humanitær servicestation skal se ud, og derfor blev Mette Norling Schmidt meget glad over, at Arkitema Architects tog udfordringen op under Arkitema Change, hvor medarbejdernes kreative kompetencer blev bragt i samspil med Røde Kors’ erfaringer og viden.

Stort engagement fra de ansatte

Selvom udfordringen var kompleks, og en humanitær servicestation skal opfylde mange krav, var det en opgave, som de mere end 400 medarbejdere, der var med under Arkitema Change, gik til med stort engagement. Eva Friis, kommunikationschef i Arkitema Architects, oplevede, at de mange benspænd fik de ansatte til at tænke ud af boksen.

”Vores arkitekter syntes, opgaven var virkelig spændende, og det fik dem til at tænke anderledes. Det er fedt at tage fat i et konkret problem, hvor arbejdet kan ende ud i en reel løsning, og flere har efterfølgende sagt, at de gerne vil arbejde frivilligt på projektet for at få det til at lykkes,” siger Eva Friis.

Arkitema Archictects og Røde Kors arbejder nu videre med de idéer, som arkitekterne præsenterede på Arkitema Change. Forhåbningerne er, at der i sidste ende bliver sat en station op, der kan fungere som en universel model for humanitære servicestationer, Røde Kors fremover skal sætte op.

Tags: Røde Kors

Mere fra Røde Kors

Røde Kors

https://www.rodekors.dk/

Erhvervsklub for SMV’erSamarbejdet er simpelt: I yder en årlig donation til vores arbejde. I vælger selv, hvornår og hvor meget I vil engageres.Vi tilbyder jer at indgå i Erhvervsklubben, der er stort netværk af mange forskellige grene af erhvervslivet, der alle støtter op om Røde Kors' humanitære arbejde.I får en medlemspakke med digitalt diplom, printklart diplom, mailsignatur og PP mæ…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere