22.12.2022  |  Samfund

Danmarks største virksomheder sætter rekord i Røde Kors Julestafet

Indhold fra partner Hvad er dette?

Erhvervslederne i 18 af de største virksomheder i Danmark har igen i år sat rekord i Røde Kors Julestafet. De har doneret knap en million kroner til udsatte i Danmark og resten af verden.

I løbet af december måned har danske erhvervsledere deltaget i et stafetløb for at hjælpe verdens udsatte. Røde Kors Julestafet. 18 erhvervsledere valgte at tage imod stafetten og give et bidrag til Røde Kors. Det blev til en samlet donation på 855.000 kroner, som både er deltager- og indsamlingsrekord.

”Vi befinder os i en svær tid med kriser både herhjemme og ude i verden, og derfor er jeg stolt over, at så mange virksomheder valgte at bakke op om min julestafet. Det er fantastisk at se, hvordan så mange erhvervsledere vil gøre en forskel for andre,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

Erhvervslederne har udfordret hinanden til at tage imod stafetten på LinkedIn. Den er både blevet grebet, fløjet med drone og tryllet væk. Over 7.000 mennesker reagerede på erhvervsledernes stafetopslag. Den første deltager var Nana Bule, direktør i Microsoft, som også var med sidste år.

”Jeg var ikke i tvivl, da Anders spurgte, om jeg ville starte julestafetten i år. Sjældent har der været mere brug for hjælp, både til familier i Danmark og i udlandet. Jeg er super stolt af at se, at stafetten kom så vidt omkring i landet, og at vi slog rekord med årets indsamling,” siger Nana Bule.

Julestafetten gør en forskel hele året

Det er fjerde år i træk, at Røde Kors Julestafet løber af stablen. Men en af dem, der har grebet stafetten for første gang, er Henrik Andersen, direktør i Vestas. Det valgte han at gøre, for at hjælpe nogle af de mennesker, som eksempelvis bliver ramt hårdest af klimaforandringerne.

”Røde Kors gør et stort arbejde, og jeg er glad for at se, at mange danske virksomheder støtter Røde Kors, så vi kan bidrage til at gøre en positiv forskel for mennesker, der hvert år bliver fordrevet på grund af klimakrisen. Hos Vestas arbejder vi hver dag på at drive den grønne omstilling i hele verden, så vi kan afværge klimakrisen og sikre, at vi, uanset hvor vi bor, kan få grøn energi,” siger Henrik Andersen.

Udover Microsoft og Vestas er årets stafetdeltagere Danfoss, Novozymes, Ørsted, Grundfos, ISS, EET, Velux, Netcompany, Dansk Industri, Chr. Hansen, Nordea, GN Store Nord, NKT, A.P. Møller-Mærsk, Arla og Gorrison Federspiel. Sidste år samlede 15 erhvervsledere lidt over en halv million kroner ind.

Mere fra Røde Kors

Røde Kors

https://www.rodekors.dk/

Erhvervsklub for SMV’erSamarbejdet er simpelt: I yder en årlig donation til vores arbejde. I vælger selv, hvornår og hvor meget I vil engageres.Vi tilbyder jer at indgå i Erhvervsklubben, der er stort netværk af mange forskellige grene af erhvervslivet, der alle støtter op om Røde Kors' humanitære arbejde.I får en medlemspakke med digitalt diplom, printklart diplom, mailsignatur og PP mæ…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere