20.06.2017  |  Klima, miljø og energi

Aviser matcher med indeklima

Indhold fra partner Hvad er dette?

Klimaskærmen er en central del af indeklimaet i vore boliger. Med papirisolering produceret af aviser sikrer man både genbrug og genanvendelighed uden kvalitetssvækkelse.

Selv efter flere årtier viser papirisolering ingen tegn på materialesvækkelse eller sammenfald. Og da isolering har en væsentlig indflydelse på, hvordan man oplever åndbarhed, indeklima og lydforhold i hjemmet, er den miljøvenlig papirisoleringsløsning fra Isocell vejen frem ifølge CBI Danmark:

Genbrug og genanvendelighed

Aviser udgør ca. 90 % af isocell papirisolering. Det vil sige råvarer, der både har gode egenskaber i forhold til byggemæssige udfordringer, som holder en træstammes opsamlede CO2 inde og som ikke frigiver CO2 igen ved eksempelvis afbrænding, siger Per K. Thomsen fra CBI Danmark og uddyber:

-Genbrug er naturligvis vigtigt; men genanvendelighed er vigtigere end nogensinde. Det er egentligt ikke nyt at at bruge genbrugsmaterialer, men det er genanvendeligheden. Papirisolering kan suges ud og anvendes igen og igen uden materialesvækkelse, såfremt der ikke er byggeskader.

Pålidelig og langtidsholdbar løsning

Der er evidens for, at papirisolering står distancen som en langtidsholdbar løsning. Et eksempel på dette er et 21 år gammelt præfabrikeret hus i Wiener Neudorf, østrig. Da huset blev nedtaget efter 2 årtier var der ingen tegn på, at Isocell papirisoleringen i ydervæggene var faldet sammen eller deformt. Den samme konklusion så man efter nedtagning af et tag på et hus i Tyrol, der var blevet isoleret for 17 år siden: Isoleringslaget var intakt og lå helt præcist og lige så formstabilt, som da det blev blæst ind.

Med andre ord fungerer isoleringen fortsat optimalt selv efter 2 årtier; ingen tegn på sammenfald eller materialesvækkelse; mens andre isoleringsmaterialer efter få år kan være i dårlig forfatning. Det vigtige ved isolering med papir er dog at sikre den rette og korrekte materialemængde og indblæsningstæthed, og at det indblæste materiale ikke må være faldet sammen fra start. Med densitetskontrol fra CBI Danmark/Isocell kan det netop undgås 100 %.

Papirisolering bidrager til cirkulær økonomi

Isocell papirisolering er således en miljømæssig fornuftig isoleringsløsning. Der findes indsamlingsvirksomheder tæt på produktionen, så der er minimal fragt og god bæredygtighed. Og så falder papirisoleringen i god tro med visionen om cirkulær økonomi:

-I forhold til cirkulær økonomi løber jorden tør ressourcer og bliver udpint, hvis vi fortsætte som hidtil. Efter eksperternes udsagn skal vi til at gøre mere ved genanvendelse af byggematerialer. Her kan vi hos CBI Danmark levere et godkendt og anerkendt isoleringsmateriale, der uden ekstra forarbejdning kan anvendes igen og igen, slutter Per K. Thomsen

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere