27.08.2013  |  Kommunikation

Bæredygtige fisk på menuen til CSR Awards

Når Danmarks store CSR-konference, CSR Awards, løber af stablen i Holstebro, bliver der til frokost serveret bæredygtige fisk for de 1200 konferencedeltagere.

Det er Dansk Supermarked, der har sponsoreret de mange bæredygtige fisk. Koncernen har indgået samarbejde med CSR Fonden ifm. afholdelsen af CSR Awards 2013.

Deltagerne er ledere og folk, der arbejder professionelt med samfundsansvar. Derfor forventer Dansk Supermarked, at deltagerne både har holdninger og kendskab til, hvad bæredygtighed kan og skal, også inden for fisk.

Dansk Supermarked i samarbejde med WWF
Dansk Supermarked har indgået et samarbejde med WWF Verdensnaturfonden om at sikre, at deres fulde sortiment af fisk og skalddyr i Bilka, Føtex og Netto inden for tre år skal være dokumenteret bæredygtigt. Baggrunden for den beslutning er, at akvakultur – opdrættede fisk og skaldyr – er den hurtigst voksende fødevareindustri i verden.

Læs også: De nominerede til CSR People Prize er afsløret

Men den type opdræt har store konsekvenser for miljø og sundhed, og samtidig er de fleste af verdens vilde fiskebestande under et voldsomt pres på grund overfiskeri.

"Vi er glade for samarbejdet med CSR Fonden om CSR AWARDS 2013, der giver mulighed for videndeling af, hvad der sker på området. På den lange bane er det vores forventning, at vi sammen med WWF kan sikre resultater og være med til at flytte det danske marked markant”, siger Helene Regnell, CSR-chef i Dansk Supermarked.

Læs også: Region Midtjylland er storsponsor på CSR Awards

På den to dage lange CSR-konference vil Dansk Supermarked desuden invitere en del af konferencedeltagerne til et besøg på et dansk dambrug for at give dem indblik i, hvordan bæredygtig ørred opdrættes i Danmark.

Her vil Dansk Akvakulturs direktør, Brian Thomsen, og Christoph Mathiesen, programleder for fiskeri og akvakultur i WWF Verdensnaturfonden, fortælle mere om bæredygtig akvakultur, der er en af verdens hurtigst voksende fødevaresektorer.

Mere fra Mathilde

Mathilde Henriksen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere