Bæredygtighed som platform for forretningen

Selvom vinderen af Miljøprisen på årets byggerimesse, facadeproducenten Komproment, kun har arbejdet med CSR i et par år, så er de bæredygtige tanker allerede blevet en central del af virksomheden, og noget man inddrager i mange sammenhænge i den daglige drift.

Komproments CSR-chef Mads Røge på scenen Fredericia for at modtage MIljøprisen. Foto: Anders Kampmann.

22.03.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

”To år er ikke meget, men der skal ske noget, og det går ganske stærkt for tiden, så det er vi tilfredse med. Vi arbejder både på det strategiske niveau og med en masse små ting, der også giver finansielle besparelser oveni miljøgevinsten, så det er en bred indsats”.

Læs også: Ny digital platform for materialer til bæredygtigt byggeri

Komproment leverer bæredygtige facadaløsninger til bl.a. boligbyggerier som her Alberts Have i Albertslund. Illustration: Komproment/ONV Arkitekter.

I sidste uge, tirsdag d. 13. marts, blev Komproment, der laver tag- og facadeløsninger, så belønnet med Miljøprisen på årets store byggerimesse, Byggeri ’18, i Fredericia. I betænkningen fra dommerkomitéen blev det bl.a. fremhævet, hvordan man fokuserer på design, der kan skilles ad, hvilket sikrer at materialerne kan genbruges bedst muligt.

Den anerkendelse af virksomhedens konkrete arbejde vækker selvsagt glæde i selskabet, fortæller Mads Røge, da CSR.dk fanger ham efter prisuddelingen.

”Det er et skulderklap, som vi selvfølgelig er rigtig glade for. Det at éns indsats bliver anerkendt af nogen udefra, er virkelig noget vi kan bruge og tage med videre. Det er med til at gøre CSR til en platform i forhold til den øvrige del af forretningen, og som gør, at ansvarligheden kommer ind i virksomhedens DNA, både omkring vores produkter, leverandører osv.”, siger han.

Strategisk betydning
I lighed med Henning Jensen fra Kronospan, der vandt Klimaprisen, peger Mads Røge på at CSR-strategien har stor betydning for selskabets resultater, selvom man måske ikke lige umiddelbart kan sætte kroner og øre på.

”Det er jo svært at måle direkte i forhold til markedet, hvordan det her gør en forskel, men vi kan mærke at det er et vigtigt element i fortællingen om os som virksomhed, og om vores specifikke produkter. Så det strategisk godt for os at være aktive på CSR-området”, forklarer han.

Læs også: Troldtekt: Cradle to Cradle giver os den rigtige dokumentation

Komproments CSR-fokus indebærer også, at man er skeptisk i valget af leverandører og efterspørger grundig dokumentation på råmaterialers oprindelse, ligesom man også er begyndt at indtænke transportdelen af driften. Det er dog stadig ”lidt på forsøgsbasis”, som Mads Røge siger.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V