11.12.2019 | Klima, miljø og energi
BMW Group melder sig ind i grønt shippingsamarbejde
BMW Group ønsker at gøre deres maritime transport mere bæredygtig, og i 2030 er målet udelukkende at gøre brug af nuludledningsfragtskibe. Derfor har selskabet netop meldt sig ind i alliancen "Getting to Zero Coalition".
Maritim transport udgør på nuværende tidspunkt 50 procent af BMW Groups transportkædes CO2-udledning. PR-foto.
BMW Group har udvidet forpligtelserne, når det kommer til at gøre deres transportlogistik mere bæredygtig. Forud for COP 25 i Madrid og som en del af virksomhedens plan om at nedsætte CO2-udledningen yderligere ned gennem hele værdikæden, har BMW meldt sig ind i alliancen ”Getting to Zero Coalition”.
Læs også: Havnene i København og Los Angeles vil samarbejde om bæredygtighed
Målet med Getting to Zero-koalitionen, der er et partnerskab mellem Global Maritime Forum, Friends of Ocean Action og World Economic Forum, er udelukkende at gøre brug af nuludledningsfragtskibe fra 2030.
”Maritim transport er afgørende for at forsyne BMW Groups internationale produktionsnetværk og for den globale distribution af køretøjer. Vi ser medlemskabet af Getting to Zero-koalitionen bestående af forskellige regeringer, virksomheder og andre interessenter på tværs af sektorerne som en unik mulighed for fortsat at minimere vores kulstofudledning – også i den maritime sektor”, siger Jürgen Maidl, senior vice president for logistik hos BMW og fortsætter:
”Vi er meget glade for at være den første bilproducent, der melder sig ind i alliancen, og dermed leder vejen mod mere bæredygtighed”.
Maritim transport udgør på nuværende tidspunkt 50 procent af BMW Groups transportkædes CO2-udledning. Globalt kommer omkring tre procent af den samlede drivhusgasudledning fra den maritime transport – og tendensen er kraftigt opadgående.
Klimavenlige fabrikker
Som en del af Getting to Zero-koalitionen vil BMW Group nu forsøge at opnå en fuldstændig eliminering af sin kulstofudledning ved at gøre brug af kulstoffrit brændstof og nye fremdriftssystemer samt en optimering af energieffektiviteten.
Via sine aktiviteter som en del af koalitionen vil BMW Group fortsætte med at fremme dekarbonisering i virksomheden inden for logistikområdet.
Som en tilføjelse til bæredygtighedsstrategien langs hele værdikæden inkluderer virksomhedens holistiske tilgang også ressourcevenlige produktionsmetoder i BMW-fabrikker og en videreudvikling af elektrisk mobilitet.
For eksempel har BMW Group succesfuldt reduceret brugen af ressourcer og CO2-udledningen per produceret køretøj med mere end 50 procent siden 2006.
Derudover vil alle fabrikker drevet af BMW Group og de tre joint venture BBA-fabrikker i Kina udelukkende blive forsynet med energi fra vedvarende energikilder fra starten af næste år.
Læs også: Maersk og DB Schenker samarbejder om at nedsætte CO2-udslippet
BMW Groups europæiske fabrikker kører allerede på 100 procent grøn elektricitet. Det har de gjort siden 2017.
-SMP
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Fragttrafik på el i byerne kan give markante CO2-reduktioner
Ny CONCITO rapport viser, at grøn citylogistik kan bidrage væsentligt til at nedbringe CO2-udledningen fra byernes vare- og lastbiltrafik. Klimazoner, der fremmer elektrificering af køretøjsparken, er det tiltag, der vurderes at have det største potentiale for CO2-reduktion. Men det kræver klare politiske rammer og nye lokale partnerskaber at få omstillingen sat i gang.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal samle shippingbranchen om at nå målene i Paris-aftalen
Hvis shipping-industrien skal nå sine klimamål, bliver virksomhederne nødt til at samarbejde, udtaler direktør i D/S Norden.
Supply chain

Danskerne siger ja til lovgivning om virksomhedsansvar
Amnesty skyder ny kampagne for national lovgivning om kædeansvar i gang. Danskerne er ifølge undersøgelse stærkt positive. Den danske regering er nogenlunde med. Men skal man vente på EU-lovgivning eller ej? Og er EU-Kommisionen ved at gøre det lovgivningsprojekt væsentligt sværere for sig selv?
Medarbejder

En femtedel af kvinderne i ingeniør-branchen har oplevet seksuelt krænkende adfærd indenfor det seneste år
Det kalder på handling, mener formanden i ingeniørernes fagforening IDA.
Samfund

London kan skabe 5000 nye jobs, hvis de vælger at genbruge mere og afbrænde mindre, viser undersøgelse
Cirkulær økonomi principper kan skabe tusindvis af nye jobs og sænke forurening, uden at det koster samfundet en masse penge.
Klima, miljø og energi

Europas største Power-to-X-anlæg skal ligge i Esbjerg
Esbjerg bliver centrum for et nyt anlæg, der skal omdanne vindstrøm til CO2-fri gødning og CO2-fri brændstof.