28.02.2023  |  Supply chain

The Body Shop fejrer B corp-måneden med produktinnovationer inden for refillbar makeup!

Indhold fra partner Hvad er dette?

Marts måned er B Corp month, måneden hvor de virksomheder der mener det er vigtigere at være bedst FOR verden end I verden, bliver anerkendt. En B Corp-virksomhed opfylder de højeste verificerede standarder for sociale og miljømæssige resultater, gennemsigtighed og juridisk ansvar dokumenteres og gennemgåes hvert tredje år for at bevare certificeringen. I år er det tre år siden The Body Shop blev certificeret og står nu over for sin anden certificeringsproces.

Til dags dato findes der over 4.700 B Corp-virksomheder i 155 brancher og 78 lande verden over. The Body Shop er en af verdens største B Corp virksomheder og også som skønhedskoncern, med moderselskabet Natura & søsterselskabet Aesop der også er certificeret. Virksomheder skal minimum have 80 point eller derover for at opnå en certificering og for at bevare certificeringen skal de gennemgå en ny certificeringsproces hvert tredje år, noget som The Body Shop arbejder på nu under 2023 tre år efter det første certifikat.

"Takket være, at vi som B Corps hvert tredje år gennemgår en ny certificeringsproces, sikres det, at vi hele tiden fastholder fokus på at forbedre det sociale og miljømæssige arbejde. Vores verden er i konstant udvikling, og det er vigtigt, at vi kommer videre og finder nye løsninger på de problemer, vi står overfor. Som virksomhed sætter vi nu også nye mål for antallet af point, vi skal opnå i certificeringen for også at udfordre os selv til at stræbe højere og finde nye, bedre måder af at arbejde på." siger Tanja Bruun, Head of Brand & Activism hos The Body Shop Sverige & Danmark.

Et af de igangværende bæredygtighedsinitiativer er forbedring af emballage. Refill-systemet hos The Body Shop har eksisteret siden 2019, hvor det blev relanceret 45 år senere end den tidligere refill-løsning i de første The Body Shop-butikker i England i 70'erne. I refill-stationerne påfylder kunderne indholdet af deres shampoo, balsam, showergel og flydende håndsæbe i en refillflaske, igen og igen. Refillbevægelsen er en femårsplan med det mål, at de fleste butikker globalt skal være udstyret med refillstationer, for at hjælpe forbrugerne med at reducere antallet af emballage og affald i hjemmet.

Hidtil er hundredtusindvis af kunder globalt gået over til refillflasker, hvilket har reduceret over en halv million plastikflasker og forhindret en stor del i at til sidst havne i naturen.

I Danmark rullede den første refill-butik ud i foråret 2020, og som noget nyt i år findes refill nu i makeup kategorien, og first up er en pudder foundation i 40 nuancer samt en vandfast læbestift i 20 nuancer. Når indholdet er brugt op eller du ønsker at skifte farve, køber du en ny pudder og en ny stift til din aluminiumsbeholder, som holder hele livet.

B corp-måneden løber i hele marts for at øge bevidstheden om B corp-bevægelsen og inspirere flere virksomheder til at slutte sig til den globale gruppe af virksomheder, der ønsker at være de bedste FOR verden.

Mere fra The Body Shop Danmark

The Body Shop Danmark

www.thebodyshop.dk

The Body Shop International plc er det originale, naturlige og etiske skønhedsbrand, med over 2.500 butikker i over 60 lande rundt omkring i verden, som sælger mere end 1.200 foreskellige skønhedsprodukter. Virksomheden blev stiftet af Dame Anita Roddick i 1976.  Imod dyreforsøgVores produkter er ikke testede på dyr og velegnede til vegetarer. Vi var det første internationale kosmetikmær…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere