27.02.2020  |  Klima, miljø og energi

Bonava tager første skridt mod at halvere sin klimabelastning

Nu skal alle Bonavas byggepladser køre på vedvarende energi. Det er første skridt i en plan, der skal halvere virksomhedens samlede klimabelastning.

Byggevirksomheden Bonava har skrevet kontrakt med energiselskabet Ørsted om at levere strøm baseret på vedvarende energi til alle Bonavas byggepladser rundt om i hovedstadsområdet.

Læs også: Digitalisering af byggebranchen kan gavne miljøet

”Et fald på lidt under to procent – svarende til klimabelastningen fra et par hundrede boliger – er måske ikke meget i den store sammenhæng, men det var en af de lavthængende frugter, viser vores analyser. Så det var bare med at komme i gang. Vi vil i den kommende tid tage andre, langt større klimagreb. Vi lover og forpligter os – som de første i branchen – på, at vi halverer vores klimabelastning”, siger Kristina Olsen, administrerende direktør for Bonava.

Inden 2030 vil Bonava halvere drivhusgas-belastningen fra de boliger, virksomheden bygger i Danmark, Norden, Tyskland, Baltikum og Rusland.

Det mål skal nås ved at kigge bredt på blandt andet byggematerialernes klimapåvirkning, boligernes energiforbrug og arbejdet på selve byggepladsen.

Overgangen til den grønne strøm er det første, konkrete klimainitiativ blandt mange inden for overskuelig fremtid.

Henter hjælp udefra
Den grønne tråd vil være, at Bonava de næste ti år ændrer arbejdsmetoder, materialeanvendelse og samarbejdsrelationer i en mere bæredygtig retning. 

Og at virksomheden gør det baseret på data og viden om, hvordan Bonava direkte og indirekte belaster klimaet.

Forud er gået to års kortlægning af, hvor og hvordan Bonava på koncernplan påvirker klimaet; en kortlægning, der er sket med ekstern hjælp.

Førende eksperter fra Carbon Trust og et revisionsfirma har sikret, at det er sket efter internationalt anerkendte metoder.

Læs også: Flere eksperter: Byggebranchen skal effektiviseres nu

Bonava ønsker at blive del af et forpligtende, globalt virksomhedssamarbejde mellem blandt andet FN og foreløbig 741 virksomheder på verdensplan, deriblandt Arla Foods, Maersk, Vestas og PensionDanmark, der arbejder med såkaldte Science Based Targets.

- SMF

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere