19.09.2012  |  Kommunikation

Byer i fokus på Pollutec

Den internationale miljømesse Pollutec afholdes i år i Lyon. Et stort fokusområde bliver den tiltagende urbanisering herunder byernes store udledning af drivhusgasser og spildevand.

Når den internationale udstilling for miljøteknologi og tjenester løber af stablen fra den 27. til 30. november i Lyon, er indtil videre 2.400 udstillere – heraf fire danske – klar til at præsentere en række miljøinnovationer inden for sektorer som vand, luft, energi, affald, jord, risici og analyse/ måling/overvågning.

På tværs af sektorer fokuserer Pollutec på temaet ”den bæredygtige by”. Et andet tema bliver bæredygtig industri.

Valget af den bæredygtige by som et stærkt fokusområde ligger i god forlængelse af et klimaproblem, som har fået større og større vægt.

Læs også: København vinder international grøn pris

Mens byerne kun optager tre procent af planeten, forbruger de 75 procent af vores ressourcer, genererer mellem 60 og 80 procent af det globale drivhusgasudslip og producerer 50 procent af den samlede mængde affald. Og urbaniseringen fortsætter, man regner med, at næsten 80 procent af verdens befolkning i 2050 er byboer.

Over to dage, 27. og 28. november vil Bæredygtige By-løsninger tilbyde et omfattende konferenceprogram. Messens Bæredygtig By-området vil præsentere nyskabende løsninger, især i forhold til bynetværk.

Mere fra Kristina

Kristina Øby Pedersen

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere