13.09.2018  |  Klima, miljø og energi

Byggecenter tilbyder bæredygtigt træ til alle

Johannes Fog vil fremover kun sælge bæredygtigt PEFC- og FSC-mærket træ og plademateriale til både professionelle og private kunder.

Den privatfondsejede byggecenter- og trælasthandel Johannes Fog vil udelukkende tilbyde professionelle og private kunder bæredygtigt træ og plademateriale, der er mærket PEFC, Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes, og FSC, Forest Stewardship Council.

Læs også: Ny digital platform for materialer til bæredygtigt byggeri

Den tendens, der har været i byggebranchen, med stor efterspørgsel af bæredygtige materialer, følger nu også det private marked, lyder det fra Johannes Fogs indkøbschef, Steffen Lund Madsen.

”Da vi opnåede miljø- og bæredygtighedscertificeringerne for 3 år siden, var der ikke samme interesse for, hvor træet kom fra, men det har ændret sig siden. I dag mærker vi tydeligt, at efterspørgslen stiger. Kunderne vil - ligesom med madvarer i supermarkedet - være sikre på, at de produkter, de køber, er bæredygtige”, siger han.

I byggebranchen er der de sidste 10-15 år kommet mere fokus på bæredygtighed, og nu kommer turen så til de private. Det skyldes et øget globalt og tværindustrialt fokus på bæredygtighed og ansvarlighed, mener indkøbschefen.

Strategisk retning
Johannes Fog bevæger sig i den rigtige retning, lyder det hos FSC Danmark. De ser frem til at byde firmaet velkommen i klubben med 100 procent bæredygtige indkøbspolitikker, som tæller entreprenører, producenter og detailhandel.

”Når vores medlemmer melder 100 procent indkøbspolitikker ud til offentligheden, så flytter det meget i markedet især nedad i kæden. Samtidig er det et stærkt signal indadtil til alle medarbejdere om, hvilken retning virksomheden ønsker at gå i - et signal som skaber både retning, arbejdsro og medarbejderstolthed”, siger sekretariatsleder hos FSC Danmark Loa Dalgaard Worm.

Læs også: FSC Danmark hjælper kommuner og regioner helt i mål med bæredygtigt træ

Johannes Fog har over 450 certificerede trævarer og plader i deres centre, og udvider løbende deres sortiment. Udover at fokusere på bæredygtige materialer, vil kæden også gerne rådgive kunderne bedre i bæredygtighed ved løbende at efteruddanne personalet.

- SN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere