27.10.2015  |  Medarbejder

Chefen skyld i dårligt psykisk arbejdsmiljø

Oftest er det chefen, der er årsagen til et dårligt psykisk arbejdsmiljø, viser en undersøgelse fra Epinion.

Et dårligt psykisk arbejdsmiljø bunder oftest i dårlig ledelse fra chefen. Det viser en undersøgelse fra Epinion, der er foretaget blandt ansatte i butik, på kontor og på lager.

Læs også: Dårligt psykisk arbejdsmiljø skyld i halvdelen af alle sygedage i Europa

Af undersøgelsen fremgår det, at 84 procent giver chefen skylden for et dårligt psykisk arbejdsmiljø, skriver avisen.dk.

Og ifølge arbejdsmiljøkonsulent i HK Handel Merete Hansen, er det oftest manglende lederkvalifikationer hos cheferne, der er skyld dårlig stemning på arbejdspladsen.

”Medarbejderne oplever et stort arbejdspres, og det får ledelsen tit og ofte ikke taget hånd om. Der mangler ledelseskvalitet, der får arbejdet til at glide”, siger Merete Hansen til avisen.dk.

Erhvervscoach Susanne Veistrup mener, at det skyldes, at cheferne er for dårlige til at sætte klare mål og være anerkendende over for deres medarbejdere.

Dermed peger hun på, at ledere kan blive bedre til at udstikke mål og retningslinjer, så medarbejderne er klar over, hvad der forventes af dem. Samtidig er det vigtigt at lederen motiverer sine ansatte til nå målet og giver konstruktiv og positiv feedback

Læs også: Ansatte mangler tid i det daglige og støtte fra chefen

Af undersøgelsen fremgår det desuden, at 72 procent af de adspurgte HK Handel-medlemmer oplever dårligt psykisk arbejdsmiljø på arbejdspladsen. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere