12.11.2019 | Kommunikation
COP-rapportering: refleksioner og gode råd fra de dygtigste SMV’er
Indhold fra partner Hvad er dette?
For to måneder siden løb seks mindre virksomheder med hæderen for at have lavet en særligt god bæredygtighedsrapport. Her er deres refleksioner og råd omkring den årlige rapportering.
For to måneder siden løb seks mindre virksomheder med hæderen for at have lavet en særligt god Communication on Progress-rapport – Global Compact-medlemmernes årlige rapportering om samfundsansvar. Initiativet, som vi har døbt SMV COP, har til formål at give et skulderklap til de små virksomheder, der laver gode rapporter med få ressourcer, og dele best practice for bæredygtighedsrapportering med SMV’er.
FSR – danske revisorers CSR-udvalg stod for bedømmelsen af rapporterne, og vi har tidligere delt deres gode råd til bæredygtighedsrapportering. Men hvilke tanker har de seks udvalgte virksomheder selv om den årlige rapport, dens udformning og funktion?
Vi stillede hver virksomhed tre spørgsmål om muligheder, udfordringer og gode råd til dem, der selv skal give sig i kast med en COP-rapport. Nedenfor kan du læse udvalgte svar.
Hvad får din virksomhed ud af at rapportere på bæredygtighed?
Christina Dorff, Redaktør & Troels Børrild, Head of Responsible Investments, MP Pension:
Som medlemsejet pensionskasse er det ekstra vigtigt at være transparente omkring bæredygtighed. Vores rapport dokumenterer, at vi tager vores samfundsansvar alvorligt og giver omverden et indblik i, hvor langt vi er nået i at indfri vores mål.
Kirsten Mariager, Head of Sustainability, Danish Energy Management:
Udarbejdelsen af vores bæredygtighedsrapport har først og fremmest skabt mulighed for en unik inddragelse af medarbejderne. Det har bidraget til et internt ejerskab, hvor det er blevet tydeligt for medarbejderne, at deres daglige arbejde er en del af noget større og hvordan. Derudover har rapporteringen og arbejdet med FN’s Verdensmål åbnet op for nye forretningsområder og tiltrukket nye kunder.
Susanne Søndahl Wolff, Nordic Communications & Marketing Director, e-Boks:
Vi bliver mere bevidste om vores egen indsats, den skærper vores fokus, og så bruger vi det også som redskab til at følge op på de mål, vi har sat. Desuden er den et super godt dialogværktøj ud mod vores kunder og brugere.
Marianne Bjerrum Lai, Områdechef, Kunder & Samfund, VandCenter Syd:
Som vandselskab er vi betroet håndteringen af én af verdens vigtigste ressourcer, og på tværs af alt, hvad vi foretager os, er bæredygtighed et styrende princip. Vi er som offentligt ejet monopolvirksomhed i særlig grad forpligtet på at forvalte vores økonomi ansvarligt og tænke langsigtet – og bidrage til en bæredygtig udvikling. Derfor giver det værdi for os årligt at rapportere på bæredygtighed, så vi holder fokus på at reducere det aftryk vi sætter og sikre en mere effektiv ressourceudnyttelse.
Strategi & ledelse

Danske SMV’er: Derfor skaber det værdi at rapportere på samfundsansvar
Hvad er en god bæredygtighedsrapport? Og hvordan laver man den bedst, hvis man er en virksomhed på mindre end 250 ansatte?
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

En hyldest til Lise Kingo: Farvel til en leder i særklasse
Efter fem år i spidsen for FN’s Global Compact takker danske Lise Kingo af som direktør. Vi siger farvel til en stærk leder, som formåede at samle organisationen med lokale netværk i hele verden om et formål: at skabe en bedre verden.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Sticks’n’Sushi: Coronakrisen har været en katalysator for bæredygtighed
I en hård krise blæser der alligevel positive vinde, mener fire danske virksomheder, der deltager i Verdensmål i Værdikæden – et nyt stort projekt, der har for øje at finde løsninger på den danske restaurationsbranches største bæredygtighedsudfordringer.
Indhold fra partner
Kommunikation

Tre gode råd til SMV’ers bæredygtighedsrapportering
Har din SMV lavet en særligt god bæredygtighedsrapport? Den 2. juni er sidste chance for at indsende din COP-rapport (Communication on Progress) til SMV COP 2020. Initiativet hylder god rapportering på samfundsansvar fra mindre virksomheder.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Indspark: Hvordan bør virksomheder bidrage til verdensmålene? Svaret findes i coronakrisen
Samfund

Vi ringede med børsklokkerne i ligestillingens tegn
Danmark sakker bagud når det gælder lighed mellem kønnene, og det skyldes blandt andet ulighed i lønninger mellem kønnene og få kvinder i topledelser og bestyrelser. I årets Global Gender Gap Report kunne det kun blive til en 14. plads for Danmark, mens vores skandinaviske naboer høstede topplaceringer.
Indhold fra partner