COWI vil kun have grøn omsætning om fem år

Det skal være slut med at arbejde på projekter, der ikke er drevet er bæredygtighed. Det er COWIs nye og modige strategi.

COWI vil over de næste 3-5 år holde op med at dyrke den del af sin forretning, der ikke er grøn. .

26.01.2022

CSR.dk

”Som en af de allerførste rådgivende ingeniørvirksomheder vil COWI transformere sin forretning, så 100 procent af indtægten hentes fra projekter relateret til bæredygtighed inden for tre til fem år,” skriver COWI i en pressemeddelelse.

Læs også: Verdens mest bæredygtige virksomhed er - igen - fra Danmark

”Dette er et af de mest markante udsagn i COWIs historie, og med beslutningen om fremover ikke at indgå i projekter, der vedrører udvinding af fossile brændstoffer, påtager vi os rollen som en af de globale frontløbere inden for vores branche,” siger Lars-Peter Søbye, CEO i COWI og formand for DI.

Modigt og nødvendigt
”At lave en Ørsted”. Det er hvad erhvervsmediet Finans i en overskrift kalder den beslutning. Fordi det er en transformation i den skala, hvor man vender ryggen til store dele af den forretning man har i dag, fordi man tror på at fremtiden for ens virksomhed ligger et andet sted.

"Det er et modigt sats, men jeg tror også, at det er et nødvendigt sats. Jeg tror ikke, at der er noget alternativ, hvis man virkelig også vil være der som en virksomhed på vores niveau de næste 5-10 år," siger COWIs direktør til Finans.

COWI vil derfor allokere alle ressourcer til projekter, der flytter kunderne tættere på bæredygtighed.

”Bæredygtighed er rygraden i COWIs DNA, vores nye vision og vores kommende strategi. Vores omfattende ekspertviden inden for bæredygtighed giver os et særligt ansvar for at sætte fart på den grønne omstilling, hvilket samtidig udgør den største vækstmulighed i COWIs historie. Vi skal være klar til at gribe de grønne projekter og understøtte vores kunder i den grønne omstilling,” fortæller Lars-Peter Søbye.

Den nye strategi vil til marts blive præsenteret med langt flere detaljer.

Det skal pege på grøn omstilling
COWIs beslutning skal til gengæld ikke forstås sådan, at COWI fra nu af kun kan bygge træhytter.

”Verden har stadig brug for veje og lufthavne, og vi vil hjælpe vores kunder her, men vi skal og vil levere løsninger, der gør verden mere bæredygtig, uanset hvilket område, det drejer sig om. Vi vil stadig arbejde sammen med store energiselskaber om deres grønne omstilling, men ikke om projekter, der involverer udvinding eller fremstilling af fossile brændstoffer. Når det kommer til opførelse af f.eks. havvindanlæg eller grønne brintprojekter, vil vi meget gerne bidrage,” siger Lars-Peter Søbye.

COWI vil opfylde alle forpligtelser i sine nuværende kontrakter om fossile brændstoffer, men fra nu af vil virksomheden ikke byde på nye projekter om fossile brændstoffer.

Der er gynger og der er karrusellen
Beslutningen om at fravælge projekter om fossile brændstoffer er ikke gratis. I 2021 udgjorde projekter om fossile brændstoffer cirka fem procent af koncernens omsætning, og omkring 45 procent af indtægten stammede fra projekter, der ikke i øjeblikket direkte berører den grønne omstilling. Men det betyder også, at COWI allerede i dag henter ca. halvdelen af omsætning fra grønne projekter inden for bl.a. vindmølleparker, CO2-opsamling og fremtidens grønne brændstoffer under betegnelsen Power-to-X.

Det skorter da heller ikke på milliarder, der skal investeres i grønne anlægsprojekter i det næste årti. Lars-Peter Søbye nævner selv at EU og USA har afsat henholdsvis omkring 800 milliarder euro og 1750 milliarder amerikanske dollars til investeringer i den grønne omstilling og bæredygtighed, og hertil kommer pensionsfondenes milliardinvesteringer i grøn energi og infrastruktur.

Læs også: Nyt videnscenter skal sætte skub i byggebranchens CO2-reduktion

Ørsteds direktør, Mads Nipper, var ikke sen til at byde velkommen i klubben.
”Vi er stolte over at have lagt navn @lpsoebye og COWI’s modige og vigtige beslutning!,” skriver han på Twitter.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

14.11.2024CSR.dk

Ny ordning forener social og miljømæssig ansvarlighed

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

07.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Nyt EU-direktiv om bæredygtig it-drift stiller krav til din dataopsamling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V