03.10.2017  |  Klima, miljø og energi

Cradle to Cradle på programmet til Building Green

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med Cradle to Cradle får materialer og bygninger mere værdi og giver et positivt aftryk på miljøet. Det kan man lære meget mere om på efterårets Building Green messe.

Cradle to Cradle inspireret byggeri er et cirkulært byggeri, der består af rene materialer, der kan skilles ad. Det bidrager til øget biodiversitet med f.eks. beplantede vægge, er selvforsynet med vedvarende energi og har en strategi for håndtering af spildevand. Bygningen får et materialepas, så fremtidige generationer kan realisere værdien af materialerne – f.eks. i forbindelse med vedligehold og nedrivning.

Flere cases viser, at det betaler sig på den lange bane. Venlo City Hall i Holland forventer, at investeringen i Cradle to Cradle certificerede materialer på €3,4 mio. vil give et afkast på €16,9 mio. over de næste 40 år.

Læs også: Cradle to Cradle har værktøjerne til et cirkulært Danmark.

 

Lærerig workshop og seminar

Lyder det interessant, så er det værd at deltage i Building Green, der holdes 1. og 2. november i Forum i København. Her sætter både internationale talere, en workshop og et seminar fokus på Cradle to Cradle.

Cradle to Cradle Products Innovation Institute leder en to timer lang workshop: “Together we build what is next”. Erfarne folk fra DK-GBC, Delta Development Group, GXN, Troldtekt og Vugge til Vugge vil lede deltagerne igennem programmet med fokus på materialer i hele værdikæden fra ”molekyle til metropolis”.

”Det er en oplagt chance for at undersøge, hvordan ens egen virksomhed kan bidrage til og profitere af en mere ansvarlig udvikling i byggebranchen,” siger direktør for Vugge til Vugge, Annette Hastrup.

Workshoppen kræver særskilt tilmelding, og der er begrænsede pladser. Det er der til gengæld ikke til det seminar (learning session), som Annette Hastrup også medvirker i. Under overskriften ”Sund forretning med international certificering” introducerer hun deltagerne til Cradle to Cradle produktcertificering.

Annette Hastrup får selskab af repræsentanter fra tre virksomheder, der fortæller om at arbejde med Cradle to Cradle i praksis, og hvordan det skaber bedre bundlinje. Det er Tina Snedker Kristensen, marketing- og kommunikationschef fra Troldtekt, Niels Heidtman, teknisk direktør fra Komproment og og Anna Kathrine Ahler Nielsen, der står for forretningsudvikling, CSR og marketing i Horn Bordplader A/S.

Læs mere om de to events:

Andre inspirationskilder til Cradle to Cradle

Blandt de andre inspirationskilder til Cradle to Cradle på Building Green er tre fremtrædende personer, der alle har praktisk erfaring med at udvikle byggeprojekter efter Cradle to Cradle principperne:

  • Direktør Coert Zachariasse fra Delta Development Group, der bl.a. står bag det visionære erhvervsbyggeri, Park 20|20, taler om “Cradle to Cradle in the built Environment”.
  • Entreprenør og arkitekt Thomas Rau fra RAU Artchitects taler om ”Built with Future”.
  • Seniorpartner Kasper Guldager Jensen fra 3XN arkitekters innovationsselskab GXN fortæller om ”Fremtidens cirkulære byggeri,” herunder om erfaringerne med projektet Circle House.

Flere virksomheder har desuden en messestand, hvor de præsenterer deres Cradle to Cradle certificerede produkter. Det er blandt andet Troldtekt, KALK, Komproment, Ytong, KE-Fibertech og KLS PurePrint.

Læs også: Sådan kommer du i gang med cirkulær økonomi.

 

FAKTA:
Cradle to Cradle er visionen om en ren verden uden affald, hvor alt er en ressource for noget nyt.

Cradle to Cradle Certified™ er en international tredjepartsverificeret produktstandard. For at blive certificeret skal et produkt kunne leve op til høje krav inden for fem parametre i hele værdikæden: Materialesundhed, genanvendelighed, vedvarende energi, ansvarlig brug af vand samt social ansvarlighed. Producenten forpligter sig desuden til løbende forbedring og udvikling af produktet, så det bliver til gavn for mennesker og miljø.

Vugge til Vugge ApS er akkrediteret vurderingsorgan for Cradle to Cradle Products Innovation Institute, og er dermed kvalificeret til at gennemføre Cradle to Cradle certificeringsprojekter.

Læs mere på www.vuggetilvugge.dk

Mere fra Vugge til Vugge ApS

Vugge til Vugge ApS

www.vuggetilvugge.dk

Vugge til Vugge ApS er erfarne rådgivere i Cradle to Cradle og cirkulær økonomi. Vi hjælper virksomheder med at udvikle grønne forretningsmodeller samt certificere og designe produkter med det fokus at gøre bæredygtige løsninger til indbringende forretning for vores kunder. Samtidig bringer det os tættere på en ren verd…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere