23.09.2014  |  Kommunikation

CSR-partnerskaber skal give økonomisk værdi

Et projekt fra Røde Kors og Deloitte vil styrke forretningsdrevet samfundsansvar og værdiskabelse ved at udvikle nye partnerskabsmodeller mellem virksomheder og NGO'er.

Et nyt Danida-støttet projekt, som Røde Kors og Deloitte Sustainability står bag, skal de kommende tre år undersøge, hvordan nye strategiske partnerskabsmodeller mellem virksomheder og NGO'er kan blive mere værdiskabende.  

Det er Røde Kors, som er overordnet ansvarlig for projektet med titlen "Fremtidens partnerskabsmodeller for strategisk CSR - et tværsektorielt projekt i både Danmark og udviklingslande", der involverer flere danske virksomheder og NGO’er, blandt andet projektets tre centrale partnere, Grundfos, Coop og Care.

Læs også: Verden er ikke så slem endda

“Vi vil gerne være med til at styrke et mere forretningsdrevet samfundsansvar, som samtidig bidrager til bæredygtig og ansvarlig vækst i udviklingslande. Via projektet får vi adgang til unik viden, og på den baggrund kan vi i samarbejde med de andre partnere udvikle nye modeller for fremtidens CSR-partnerskaber mellem virksomheder og NGO’er. Målet med projektet er helt klart, at vi skal finde frem til nye partnerskabsmodeller, som giver økonomisk værdi for alle involverede parter”, siger Anne Mette Christiansen, partner i Deloitte Sustainability, i en pressemeddelelse.

Om projektet

  • Projektet forventes afsluttet i 2016.
  • Erfaringerne fra projektet vil blive samlet og delt løbende. 

  • Projektets resultater vil blive udgivet som en gratis e-håndbog.

  • Danida har støttet projektet med fem millioner fra CSR-puljen.

Videnudveksling skaber nye metoder
Projektet indbefatter blandt andet etablering af en såkaldt vidensarena. I vidensarenaen skal 20 virksomheder, organisationer og NGO’er dele viden og erfaring om strategisk CSR. Ud fra det igangsættes pilotprojekter, hvor nye metoder bliver udviklet. Slutteligt præsenteres resultaterne til gavn for alle, der ønsker at arbejde med strategisk CSR.

”I fællesskab kan vi skabe langt bedre og mere bæredygtige resultater. Et partnerskab mellem en virksomhed og NGO giver et bedre fundament for at udvikle nye guidelines, som kan hjælpe andre danske virksomheder, der ønsker at indgå strategiske CSR-partnerskaber”, siger Birgitte Marie Mabeck, marketing- og fundraisingchef i Røde Kors, i en pressemeddelelse.

Et eksempel på et partnerskab mellem en virksomhed og en NGO er partnerskabet mellem Coop og Care, som siden 2012 har draget nyttet af et strategisk CSR-partnerskab.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere