11.09.2015  |  Kommunikation

CSR-pris til to danske rederier

Rederierne J. Lauritzen og Norden har modtaget en international pris for ansvarlig leverandørstyring i forbindelse med udviklingen af et program, der bl.a. skal forbedre menneskerettighederne i leverandørlandene.

CSR vinder frem inden for den danske shippingindustri og blandt branchens rederier, og her er ansvarlig leverandørstyring et af de centrale områder. To aktører på det område, J. Lauritzen og Norden, er nu blevet belønnet for deres indsats i den forbindelse, skriver Danmarks Rederiforening.

Læs også: Norsk rederibranche vil sikre miljø og arbejdsforhold

Ved en ceremoni i London onsdag d. 9. september blev de to rederier således i fællesskab tildelt prisen for Responsible Supply Chain Management ved brancheorganisationen International Marine Purchasing Associations (IMPA) årlige kongres.

De to danske rederier modtager prisen, der blev overrakt af prinsesse Anne af Storbritannien, for deres arbejde i forbindelse med udarbejde grundlaget til den såkaldte IMPA ACT, som er et program til ansvarlig leverandørstyring i den maritime indkøbsindustri.

Programmet bygger på både UN Guiding Principles og UN Global Compacts principper, og handler om, at alle leverandører i en given forsyningskæde skal etablere deres egne processer for at kunne identificere, forebygge og eventuelt afbøde mulige problemer i forhold til at overholde menneskerettigheder og miljøkrav i de enkelte lande undervejs i kæden.

Lige vilkår
I Danmarks Rederiforening er man tilfredse med anerkendelsen og håber den kan inspirere flere rederier til at presse på for mere social ansvarlighed fra deres leverandørers side.

”Rederierhvervet bliver ofte anset for at være et konservativt erhverv, men her har to rederier vist, at man ved at samarbejde kan gå forrest på en konstruktiv og realistisk måde i forhold til at leve op til sit sociale samfundsansvar som virksomhed. Ved at udbrede IMPA ACT kan man skabe lige vilkår og ensartede standarder for ansvarlig leverandørstyring på globalt plan, hvilket er meget positivt og samtidig et godt og brugbart værktøj for rederierne,” siger foreningens underdirektør Maria Bruun Skipper, til shipowners.dk

Læs også: Global Compact: en global bevægelse for et mere bæredygtigt forretningsliv

IMPA ACT udspringer af CSR-projektet ”Kurs mod en bedre verden”, som Danmarks Rederiforening gennemførte fra 2011 til 2013 i samarbejde med Erhvervsstyrelsen og med støtte fra Den Danske Maritime Fond, D/S Norden, D/S Orients Fond, Torm Fonden og Lauritzen Fonden.

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Journalist, CSR.dk

Uddannelse: cand.comm, Roskilde Universitet 2010, speciale om CSR. Tidligere job: kommunikationsmedarbejder, Erhvervsstyrelsen, kommunikationskonsulent, Københavns Kommune, forskningsmedarbejder og kommunikationsrådgiver inkl. CSR-konsulent, Samfundscentret. Fokusområder: Adskillige aspekter omkring bæredygtighed i forhold til klima, transport, supply chain, produkti…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere