13.08.2015  |  Strategi & ledelse

Dårlig omgangstone smitter på arbejdspladser

Ny forskning viser, at både god og dårlig omgangstone smitter på arbejdspladser. Derfor bør ledelsen tager omgangstonen alvorligt, mener forsker bag.

Forskning fra Florida University viser, at en dårlig omgangstone på arbejdspladser smitter hurtigt og rammer bredt på arbejdspladser.

Læs også: Danskerne er trætte af midlertidige ansættelser

Deltager du i en negativ samtale, vil du med stor sandsynlighed give essensen videre til en anden kollega eller tage den med hjem fra arbejde, viser undersøgelsen, der for nylig blev publiceret i Journal of Applied Psychology, skriver Videncenter for Arbejdsmiljø.

I undersøgelsen fulgte en række forskere 90 studerende, mens de øvede sig i forhandlingsteknikker på andre studerende. De studerende, der bedømte deres makker som værende uhøflig, blev i større grad selv vurderet som uhøflige i deres næste samtaler. En effekt, der var til stede selv efter en uges pause mellem de forskellige forhandlingsrunder.

Læs også: Dårligt arbejdsmiljø får ansatte til at sige op

En af forskerne bag projektet, Trevor Foulk, mener, at resultatet bør betyde, at arbejdsgivere tager negativ omgangstone seriøst.

”En del af problemet er at vi er alt for tolerante over for denne form for opførsel, for det er virkelig skadeligt. Dårlig omgangstone har en helt utrolig negativ effekt på arbejdspladsen”, siger han til arbejdsmiljoviden.dk.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere