19.02.2013  |  Kommunikation

Danmark får et nationalt energiindeks

I lighed med en række andre lande, får Danmark nu også et nationalt energiindeks. Indekset, som sætter fokus på energiforbruget og energieffektiviteten i de 1.000 største virksomheder i Danmark, præsenteres på en konference om to uger.

5. marts lanceres Energiindeks Danmark, som er en ny udgivelse, der stiller fokus på energiforbruget og energieffektiviteten blandt de 1.000 største danske virksomheder og i landets 98 kommuner.

Partnerne bag Energiindeks Danmark ønsker at sætte fokus på energieffektivisering ved at synliggøre arbejdet med energiforbruget. Målet er således at styrke fokus på energieffektiviteten, de uudnyttede potentialer og de gevinster, der er forbundet med en aktiv energiindsats.

Det er ugebrevet Mandag Morgen, der har taget initiativ til Energiindeks Danamark. Senioranalytiker Morten Jastrup fra Mandag Morgen mener, at der i øjeblikket er meget grøde blandt virksomhederne i forhold til resurseeffektivitet:

"Det rykker langt mere hos virksomhederne end i det politiske landskab, når vi taler resurseforbrug. Virksomhedernes evne til at styre resurseforbruget er et særdeles vigtigt konkurrenceparameter. Udgifterne til energi er store og vil ikke blive mindre de kommende år. Derfor vurderer vi, at det er det helt rigtige tidspunkt at lancere et energiindeks", siger Morten Jastrup til csr.dk.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard vil ved lanceringen fortælle om de positive aspekter ved at fokusere på energieffektiviseringer i den offentlige og private sektor. 

Partnerne bag Energiindeks Danmark

  • Dansk Standard
  • Grundfos
  • Mandag Morgen
  • Schneider Electric
  • SE Big Blue
  • Skanska

En række nøglepersoner inden for området vil desuden diskutere indeksets resultater i en paneldebat. De debatterende er: Søren Eriksen, forretningsudviklingsdirektør i Schneider Electric Danmark, Elo Alsing, markedschef i Skanska Øresund, Gert Steffensen, rådgivningsdirektør i Dansk Standard og Rasmus Plougmann Laursen, direktør i SE Big Blue

Andre oplægsholdere ved præsentationen er: Morten Jastrup, senioranalytiker, Mandag Morgen og Troels Ranis, chef for energi- og klimapolitik, Dansk Industri.

Læs mere og tilmeld dig det gratis arrangement her

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere