08.09.2021  |  Samfund

Danmark skal have tre nye klimaerhvervsskoler

Tre nye klimaerhvervsskoler skal sikre kompetencerne til grøn omstilling. Det foreslår regeringen.

Nye klimaerhvervsskoler skal være kraftcentre for uddannelse og kompetenceudvikling til grøn omstilling, mener regeringen.

Den foreslår derfor, at der etableres tre nye klimaerhvervsskoler, der skal være kraftcentre med fagligt stærke miljøer for grøn omstilling og bæredygtighed.

Forslaget indgår som en del af det første af en række reformudspil, som regeringen vil lægge frem under overskriften "Danmark kan mere". Her har et af ti områder overskriften "grønnere", og en vigtig forudsætning for den grønne omstilling er, at der er nok faglærte. Det første udspil blev lanceret d. 7. september 2021.

”Vi har hårdt brug for dygtige elektrikere, metalarbejdere, bygningsarbejdere og andre faggrupper, der kan bidrage til den grønne omstilling af vores samfund. Som kan bygge vindmøller i havet, opsætte ladestandere og etablere solcelleanlæg på vores tage. Derfor er det helt oplagt, at vi giver vores unge, som i forvejen er dybt optagede af klimaet, mulighed for også at gøre en forskel for klimaet, når de vælger uddannelse,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

De nye klimaerhvervsskoler skal udbyde uddannelser til de sektorer, der især bidrager til at opfylde klimamålsætningerne i 2030 og på længere sigt i 2050. Det gælder for eksempel uddannelser inden for landbrugs-, transport-, energi-, byggeri-, industri- og affaldssektoren. Der er afsat 100 millioner kroner årligt fra 2023–2028 og 30 millioner kroner årligt herefter til klimaerhvervsskolerne.

Regeringen er i dialog med og vil fortsat invitere erhvervslivet, herunder blandt andet store danske, grønne eksportvirksomheder og fonde, til at deltage aktivt i etableringen af klimaerhvervsskolerne. Dette vil understøtte uddannelser af højeste kvalitet med den nyeste viden og de nyeste teknologier.

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere