01.04.2014  |  Klima, miljø og energi

Naturfredningsforening efterlyser reel grøn omstilling

Danmarks Naturfredningsforening vil have ægte grøn omstilling. Derfor efterlyser foreningen, at regeringen sikrer reel grøn omstilling i forbindelse med de anbefalinger, produktivitetskommissionen netop har afgivet.

Produktivitetskommissionen er havnet i en situation, hvor den grønne omstilling i hverdagen bremses med vanetænkning. Det mener Danmarks Naturfredningsforening, efter kommissionen 31. marts fremlagde sine anbefalinger.

Danmarks Naturfredningsforening efterlyser nu ægte grøn omstilling og peger selv på, at et stærkt virkemiddel vil være at justere afgifter og skatter, så det bliver billigst at vælge de bæredygtige løsninger.

Læs også: Tiden kalder på grøn omstilling

”Når produktivitetskommissionen i dag går ud med en slutrapport, der konkluderer, at omkostningerne for erhvervslivet over én kam skal ned, så er det hovedløs modeltænkning. Den største samfundsudfordring lige nu er at få skabt en ny type udvikling, der fremmer en bæredygtig omstilling”, siger Susanne Herfelt, der er direktør i Danmarks Naturfredningsforening, i en pressemeddelelse fra foreningen.

I pressemeddelelsen efterlyser Danmarks Naturfredningsforening, at produktivitetskommissionens rapport i højere grad inddrager skatter og afgifter som virkemidler frem for at fjerne dem.

Læs også: Virksomheder får millioner til grøn omstilling

Ifølge Danmarks Naturfredningsforening skal Danmark også fremme økologisk landbrug, elbiler samt busser og lastbiler på biogas, da det vil skabe en langt klogere produktivitet at satse målrettet på de nye, mere bæredygtige teknologier, frem for blot at sænke omkostningerne over en kam.

”Danmark kommer aldrig til at vinde på pris, så vi bør satse stærkt på at vinde på miljø, bæredygtighed og et velfungerende demokrati, der understøtter et ansvarligt erhvervsliv. Men det kræver, at politikerne tør skære igennem og vælge, at der er produkter og teknologier, der hører gårsdagen til”, siger Susanne Herfelt i pressemeddelelsen fra Danmarks Naturfredningsforening.

Mere fra Jeanette

Jeanette Dollerup Nørgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere