Dansk Standard: Miljø- og ressourceløsninger skal standardiseres
Det er helt afgørende, at standardisering af miljø- og ressourceløsninger bliver en nøglekomponent i regeringens nye erhvervs- og vækstpolitik. Det var et af hovedbudskaberne på Dansk Standards netop afholdte netværksdag, hvor mere end 400 erhvervsfolk deltog,
Standardisering af miljø- og ressourceløsninger skal være et afgørende element i regeringens nye erhvervs- og vækstpolitik. Det synspunkt blev fremført på Dansk Standards netop afholdte netværksdag, hvor blandt andet administrerende direktør i Dansk Standard Anne Hasløv Stæhr var på talerstolen.
"I løbet af de kommende 40 år forventes det, at vi bliver to milliarder flere mennesker på kloden. Det stiller store krav til udvikling af nye løsninger til beskyttelse af miljøet og fornuftig brug af vores ressourcer. Standardisering af disse nye løsninger vil være helt afgørende for at få dem udbredt og kommercialiseret i stor skala. Der er ingen tvivl om, at danske virksomheders initiativ til nye standarder kan give afgørende konkurrencefordele”, sagde Anne Hasløv Stæhr.
Højt placeret på den politiske dagsorden
Ifølge uddannelsesminister Morten Østergaard er standardisering højt placeret på både den danske og europæiske politiske dagsorden, og i forbindelse med sit besøg på netværksdagen talte han om, hvordan standardisering kan spille ind i regeringens planer for vækst og innovation.
”Det er i alles interesse, at vores investeringer i forskning, innovation og uddannelse omsættes til mest mulig vækst og beskæftigelse. I den forbindelse er forudsigelighed et vigtigt element, og her skal standardisering tænkes ind. Vi kan allerede i dag se, at standardiseringsaktiviteter har stor værdi for samfundet og erhvervslivet," sagde uddannelsesminister Morten Østergaard og henviste til elbiler, hvor standarder udgør fundamentet.
Mere end 80 procent af de danske virksomheder bruger aktivt standarder i deres forretning, og en analyse foretaget for Erhvervsstyrelsen viser, at standarders bidrag til væksten i BNP svarer til 1,2 mia. kr. årligt.
- OWG