09.02.2017  |  Klima, miljø og energi

Danske øko-virksomheder styrker eksporten

Flere virksomheder deltager i Økologisk Landsforenings kurser om eksport, med ønsket om at sælge endnu mere økologi på de udenlandske markeder.

Et stigende antal danske økologivirksomheder deltager i Økologisk Landsforenings eksportakademi, Organic Export Academy. Akademiet tilbyder aktiviteter som seminarer og workshops og er et tilbud til øko-eksportører, der ønsker at styrke deres kompetencer.

”Organic Export Academy giver deltagerne viden, værktøjer og inspiration til deres arbejde med eksport af økologiske varer, og det er meget efterspurgt blandt virksomhederne. Der har igen i år været en rekordstor tilslutning til akademiet, og det er utroligt glædeligt. For ved at løfte eksportkompetencerne i den økologiske branche, løfter vi samtidig eksporten af dansk økologi”, siger Helene Birk, markedschef for eksportfremme i Økologisk Landsforening.

Læs også: Nyt projekt skal styrke dansk cleantech-eksport

Om dansk øko-eksport

  • Eksporten af økologiske varer til udlandet har sat rekord ti år i træk.
  • Ifølge tal fra Danmarks Statistik, eksporterede danske virksomheder øko-varer for 1.983 mio. kroner i 2015. Det er en stigning på 15 procent fra 2014 til 2015.
  • Økologisk Landsforening forventer at udviklingen fortsætter og estimerer, at den danske økologieksport rammer cirka 3,5 milliarder kroner i 2020.
  • Organic Export Academy blev etableret af Økologisk Landsforening i 2013. 

Kilde: Økologisk Landsforening

En af de virksomheder, der har deltaget flere gange og med flere medarbejdere i Organic Export Academys aktiviteter, er frugt- og grøntsagseksportøren Northern Greens.

”For en virksomhed som os, der både sælger økologiske og konventionelle varer, er Organic Export Academy en rigtig god mulighed for at blive skarpere på den økologiske del af forretningen. Seminarerne har blandt andet givet en større indsigt i, hvad kunderne i udlandet forventer af de økologiske produkter og hvilke globale øko-trends, der rykker i øjeblikket. Det er meget nyttig viden i vores eksportarbejde”, siger Thyra Nielsen fra Northern Greens.

Læs også: Dansk selskab knækker koden til lagring af klimavenlig strøm

I 2016 afholdt Organic Export Academy 28 seminarer, workshops og inspirationsture med i alt over 400 deltagere fra 92 virksomheder.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere