17.02.2020  |  Strategi & ledelse

Danske Bank sætter nye mål for bidrag til den grønne omstilling

Indhold fra partner Hvad er dette?

Danske Bank sætter et nyt mål om at levere over 100 mia. kr. til bæredygtig finansiering frem mod 2023. Samtidig forpligter Danica Pension sig til i 2023 at placere 30 mia. kr. i investeringer, der understøtter den grønne omstilling.

Danske Bank sætter for første gang et specifikt mål for den samlede volumen af bæredygtig finansiering, som banken stiller til rådighed for kunderne. Bæredygtig finansiering kan bestå i at hjælpe virksomheder, finansielle institutioner og stater med at udstede grønne obligationer, der gør det muligt at skaffe finansiering til bæredygtige projekter, eller det kan bestå i grønne lån til kunder, der arbejder med klimaforbedrende tiltag, eller i udlån til projekter, der fx reducerer CO2- udledningen.

"I Danske Bank både kan og vil vi gøre mere for at bidrage til en grønnere og mere bæredygtig økonomi. Derfor offentliggør vi i dag ambitioner og klare mål for indsatsen frem mod 2023," siger Berit Behring, som er Bankdirektør og ansvarlig for blandt andet samfundsansvar og bæredygtighed i Danske Bank. 

Senest i 2023 skal bankens samlede finansiering til bæredygtige formål mere end fordobles og nå over 100 mia. kr. fra det nuværende niveau på 46 mia. kr. Inden for investering forpligter Danica Pension sig samtidig til at tredoble niveauet af investeringer, der understøtter den grønne omstilling, fra 10 til 30 mia. kr. allerede i 2023, som et led i Danica Pensions 2030-mål om at nå en samlet investering i området på 100 mia. kr. Sideløbende introducerer Danske Bank også et 2023-mål om at reducere sin egen CO2-udledning med 75 pct. i forhold til 2010, hvilket svarer til en reduktion på 10 pct. i forhold til 2019.

Ud over disse mål vil Danske Bank fortsat arbejde med at integrere såkaldte ESG-forhold inden for miljø, sociale forhold og god selskabsledelse yderligere i investerings- og udlånsprocesserne, når banken vurderer risici og muligheder. Banken vil også introducere flere bæredygtige produkter til kunderne samt løbende skabe endnu mere gennemsigtighed omkring de konkrete bæredygtighedsprofiler for eksempelvis investeringsfonde, blandt andet via sin ”ESG Inside”- mærkning. Derudover vil banken senest i 2023 sætte et klimamål for sine udlån til erhvervskunder i overensstemmelse med klimamålsætningerne for Paris-aftalen.

Ambitionerne går videre end den grønne omstilling
Målene for Danske Banks finansierings- og investeringsaktiviteter er en del af bankens syv fokusområder inden for samfundsansvar og bæredygtighed. Blandt de andre mål, som banken offentliggør i dag, er et nyt 2023-mål om at støtte 10.000 opstarts- og vækstvirksomheder med fx rådgivning, rekruttering og netværk, samt at Danske Bank i 2023 skal have øget andelen af kvinder i højere lederstillinger med 50 pct. i forhold til i dag – fra 23 pct. i 2019 til 35 pct. i 2023.

"Det er ikke nyt, at vi arbejder med disse ting, men målene er udtryk for, at vi ønsker at gøre mere og er klar til at blive målt på vores resultater. Samtidig med at vi har skruet op for vores ambitioner, er det vigtigt for os at have en balanceret tilgang. Området er i hastig udvikling, og vi skal hele tiden følge op og være klar til at udvikle vores mål undervejs," siger Berit Behring.

De konkrete mål for Danske Banks syv fokusområder inden for samfundsansvar og bæredygtighed kommer i forlængelse af bankens ambitioner om at blive en bedre bank for alle interessenter – kunder, medarbejdere, samfundet og aktionærer – der blev offentliggjort i november 2019.

Læs mere om de syv mål her

Mere fra Danske Bank

Danske Bank

https://danskebank.com/da/samfundsansvar

En stærk nordisk bank Danske Bank er en nordisk bank med stærke lokale rødder og tætte forbindelser til resten af verden. I mere end 145 år har vi hjulpet mennesker og virksomheder i Norden med at indfri deres ambitioner. Vi ønsker at hjælpe vores kunder med at opnå økonomisk tryghed og  at opbygge deres liv og forretninger p…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere