28.06.2019  |  Klima, miljø og energi

Datacentre er den digitale tids fabrikker

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vores dataforbrug udleder lige så meget CO2 som verdens samlede flytrafik. Politikerne skal stille krav til tech-giganterne om at bruge vedvarende energi.

20 mails om dagen svarer i CO2-udledning til at køre en tur til Bruxelles fra København!

Og på verdensplan forbruger datacentre det, der svarer til tre procent af al elektricitet i verden. Det svarer til en udledning på to procent af verdens CO2 – eller det samme som den samlede mængde CO2, som den globale flytrafik udleder. 

Det siger Lea Schick fra Alexandra Instituttet i et interview i Perspektiv, der udgives af Bibliotekarforbundet.

Hun mener, at udfordringen er alt for stor til, at ansvaret kan ligge hos forbrugerne, men at det i stedet er politikerne, der skal stille krav til tech-giganterne om fx at bruge vedvarende energi i deres datacentre. 

“Det bør for eksempel være et krav at tænke bæredygtighed ind i alle digitale designs. Det kan være apps, der er designet til at opdatere om natten, hvor det belaster datacentrene mindst. Apps, der ikke laver backup af alt eller som Google, der tilbyder en baggrund med mindre lys og så videre", siger hun.

Læs hele interviewet fra side 13 i Perspektiv.

Mere fra Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet

www.alexandra.dk

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og udvikle innovative digitale produkter og services, der skaber samfundsmæssig værdi.Vi arbejder forskningsbaseret i stærke tværfaglige teams, hvor antropologer, designere, arkitekter, ingeniører, it-specialister, forretningsudviklere, økonomer og mange flere relevante fagligheder deltager med…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere