03.04.2019  |  Klima, miljø og energi

Det britiske postselskab Royal Mail tester e-trikes

Royal mail, der er den største postaktør i England, tester elektriske cykler, såkaldte e-trikes, til levering af breve og pakker i de kommende seks måneder. Forsøget skal hjælpe selskabet med at reducere sit CO2-udslip.

Det britiske postvæsen Royal Mail vil teste e-trikes, som er trehjulede elektriske transportcykler, i et forsøg på at reducere CO2-udslippet. Cyklerne skal anvendes til at levere breve og pakker til de britiske borgere.

Læs også: Amazon: 50 procent af al levering skal være CO2-neutral i 2030

”Som virksomhed er vi forpligtet til at foretage ændringer i vores aktiviteter, som reducerer vores miljøpåvirkning, samtidig med at vi sikrer, at vi fortsat opfylder kundernes forventninger”, siger David Gold, direktør for Public Affairs & Policy hos Royal Mail og fortsætter:

”Sammen med vores igangværende transformationsprogram og introduktion af elektriske varevogne i hele vores forretning er dette forsøg en del af en række initiativer på tværs af vores forretning, der vil sikre, at vi fortsat kan levere breve og pakker sikkert, effektivt og ansvarligt”.

Forsøget blev iværksat i slutningen af marts måned og vil foregå i Stratford i det østlige London, Cambridge og Sutton Coldfield. Det er sat til at skulle vare omkring seks måneder, og når projektet slutter, vil Royal Mail vurdere om det skal udvides til resten af landet.

Pedalkraft og solceller
De elektriske cykler er 120 cm brede og knap to meter høje og så bliver de hovedsageligt drevet af en kombination af pedal-, sol-, batteri- og bremseteknik.

E-trikes er udstyret med en 250W elektrisk motor i paddelsystemet. Motoren selv oplades via et 48V litium batteri, som oplades via pedalkraft og to solpaneler, der er monteret på toppen af cyklens transportkasse.

Læs også: Ikea i bæredygtig omstilling: eldrevne køretøjer til varelevering

Cyklerne er specialdesignet til postvæsenet og skal supplere den almindelige levering på passende ruter, som f.eks. landeveje og cykelstier.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere