13.11.2019  |  Medarbejder

DHL igen kåret som en af verdens bedste arbejdspladser

Great Place to Work har netop kåret de virksomheder i verden, der har den allerhøjeste medarbejdertilfredshed, og endnu engang ligger transportvirksomheden DHL Express i den absolutte top.

DHL Express er med i verdens absolutte top, når det handler om tilfredsheden blandt medarbejderne.

Læs også: DHL åbner cykelhub i København: "Bæredygtig last mile er afgørende"

Ved Great Place to Works årlige kåring placerede transportgiganten sig således internationalt på en fjerdeplads, mens det i Danmark med en placering som nr. 3 ikke helt lykkedes at forsvare sidste års førsteplads.

”Vi fokuserer dagligt benhårdt på at være en fantastisk arbejdsplads, med engagerede medarbejdere og dygtige ledere med people skills, der alle hver eneste dag går på arbejde med ønsket om at skabe den bedste arbejdsdag for sig selv, kollegaerne og vores kunder”, siger HR-direktør i DHL Express, Sarah Gertraude Olsen, og fortsætter:

”Blandt andet arbejder vi rigtig meget med at skabe og vedligeholde en familiefølelse og følelsen af at høre til. Det gør vi rigtig meget gennem vores adfærd og ved at træne samtlige medarbejdere”.

Hun er selv kommet til i virksomheden for kort tid siden og har derfor også mærket, hvordan DHL Express’ virksomhedskultur er så markant anderledes end andre steder, hun har arbejdet.

”Der er en sjælden imødekommenhed, engagement og hjertevarme her. Det mærkes tydeligt, når man ankommer som ny. Derudover er der en tydelig respekt for alles funktioner og deres individuelle bidrag til forretningen”, siger Sarah Gertraude Olsen og fortsætter:

”Her er en flad og meget transparent organisation og vi arbejder hele tiden med vores adfærd og med en stærk konstruktiv og anerkendende feedbackkultur. Det påvirker det interne samarbejde og kulturen, og kunderne kan mærke det lige så snart, de er i kontakt med os”.

Den mest globale virksomhed i verden
Det afspejler sig altså også i resultaterne fra Great Place to Works internationale undersøgelse, hvor mere end 8.000 virksomheder med tilsammen over 12 mio. ansatte har deltaget. Evalueringskriterierne er bygget op omkring tillid, og der analyseres på medarbejdernes forhold til ledelsen, hinanden og til deres job.

Michael Bush, der er adm. direktør for Great Place to Work, har da heller ikke andet end lovord tilovers for DHL’s placering og interne arbejde med tillid i kulturen.

”Hvis man tænker over, hvad flere end 100.000 mennesker hver dag gør i DHL, hvor de i mere end 220 lande leverer produkter og tjenester i de mest urbane og fjerntliggende hjørner af verden, er dette måske den mest globale virksomhed i verden”, siger han og fortsætter:

Læs også: DHL udvider sin amerikanske bilpark med nye CO2-venlige køretøjer

”Når man så ovenikøbet tænker på alle de sprog-, kultur-, vejr- og lovgivningsmæssige udfordringer, de står over for hver dag og at de er med til at forbinde mennesker og forbedre deres liv, er DHL helt klart en af de mest bemærkelsesværdige virksomheder i verden. Hele 92 procent af alle deres medarbejdere fra top til bund siger, at det er en fantastisk arbejdsplads”.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere