01.03.2019  |  Klima, miljø og energi

DIP investerer i solceller og blåbær

Indhold fra partner Hvad er dette?

Danish SDG Investment Fund bidrager til at realisere FN’s 17 verdensmål gennem bæredygtige investeringer. Fonden har netop foretaget sine første to investeringer med pensionskassen DIP som medinvestor.

I Ukraine er et 19,1 megawatt solcelleanlæg under etablering, og i Sydafrika udvider kontinentets førende blåbærproducent sine dyrkningsarealer med 180 hektar.

Projekterne skyldes blandt andet investeringer fra Danish SDG Investment Fund (LINK), der siden juni 2018 har indsamlet næsten fem mia. kroner til bæredygtige investeringer.

Som medinvestor i fonden glæder investeringsdirektør i DIP, Mikkel Svenstrup, sig over investeringerne:

”Vi oplever i stigende grad, at vores medlemmer er opmærksomme på mulighederne i bæredygtige investeringer, og vi er glade for, at vi kan være med til at muliggøre Danish SDG Investment Funds investeringer. Solcelleanlægget i Ukraine og blåbærproduktionen i Sydafrika er to meget konkrete eksempel på, hvordan vi kan gøre en forskel gennem vores investeringer.”

Bæredygtige investeringer betaler sig
Når DIP har valgt at investere i Danish SDG Investment Fund er det dog også et udtryk for, at bæredygtige investeringer kan betale sig.

”Vi skylder vores medlemmer, at vi altid investerer med afkastet for øje. Danish SDG Investment Fund har en målsætning om et afkast på 10-12 procent årligt, hvilket understreger, at de bæredygtige investeringer vil komme både vores medlemmer og vores omverden til gode i fremtiden,” siger Mikkel Svenstrup.

Danish SDG Investment Fund forventer at få flere investeringsaftaler i hus i løbet af de kommende måneder. 

Læs mere om blåbærprojektet i Sydafrika her 

Læs mere om solcelleprojektet i Ukraine her

Om Danish SDG Investment Fund
Danish SDG Investment Fund blev etableret i 2018 for at fremme FN’s verdensmål ved at tilbyde risikovillig kapital til kommercielle bæredygtige projekter i udviklingslande og vækstmarkeder. Danish SDG Investment Fund er et offentligt-privat samarbejde med midler fra den danske stat, Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) og en række private investorer og pensionsselskaber, heriblandt DIP.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere