29.06.2018  |  Strategi & ledelse

CSR-rapport: ege Groups CSR-rapport 2017/2018

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det er med stor glæde og stolthed vi præsenterer ege Groups CSR-rapport for 2017/2018. For første gang har vi tegnet et samlet billede af hele koncernen. Det er et billede, der viser helt nye resultater på godt og ondt.

Siden 2010 er egetæpper vokset fra to fabrikker til seks. egetæpper i Herning var den første fabrik i koncernen, og den har hidtil fungeret som hovedkontor for de andre. Med de seneste års udvidelser og opkøb er det imidlertid blevet tid til at ryste posen.

Regnskabsåret 2017/2018 er blevet brugt på at udvikle og klargøre ege-koncernen til en helt ny koncernstruktur. De seks fabrikker bliver pr. 1. maj 2018 ligestillet med hinanden under et nyt hovedkontor, ege Group. CSR-afdelingen i egetæpper bliver rykket over i ege Group, hvor den fremover skal servicere alle fabrikkerne i koncernen på lige fod og sikre, at koncernen fortsat udvikler sig i den ønskede retning indenfor CSR. Fokus har således flyttet sig til et mere overordnet koncernfokus, mens de enkelte fabrikker hver især selv skal drive CSR-initiativer fremover.

Organisationsændringen spiller utroligt godt sammen med intentionen i § 99a, hvor hele koncernens arbejde med CSR skal inddrages i vores rapportering. Paragraffen har betydet, at vi nu foretager dataindsamling og risikoanalyser på alle fabrikker, hvilket har synliggjort styrker og svagheder rundt om i koncernen. Det står klart for os, at vi på visse områder skal starte helt fra bunden, mens vi andre steder er godt klædt på til at møde verdens udfordringer og skabe en bæredygtig fremtid.

På CSR-siden har fokus i indeværende regnskabsår været at få hele koncernen gennem vores antikorruptionsprogram, at gennemføre risikoanalyser på alle fabrikker, og at udføre en international interessentanalyse, der dækker samtlige markeder og fabrikker i koncernen. Det har givet os et godt ståsted for det arbejde, der nu venter.

Samtidig har vi indkøbt et værktøj, der skal hjælpe os med at sikre central leverandørstyring fra ege Group og sikre bedre information og risikovurdering af alle produktleverandører i koncernen. Målet er fortsat at udvikle partnerskaber med leverandørerne og optimere produktudviklingen i retning af større bæredygtighed på produktniveau og i værdikæden.

Med den nye koncernstruktur er det også besluttet at sætte større fokus på at fortælle omverdenen om arbejdet med bæredygtighed. Vi tror på at skabelsen af en bæredygtig fremtid ikke alene kræver et stort engagement fra verdens mange virksomheder, men også åbenhed og villighed til at lytte til og finde inspiration hos hinanden. Vi har derfor i årets løb bidraget med indlæg ved en lang række spændende arrangementer. Vi håber på den måde at kunne inspirere og udfordre andre til at træde ind på bæredygtighedens spor.

For flere år siden besluttede vi, at vi vil være den tæppeproducent i verden, der er bedst til CSR. Det mål fastholder vi med den nye koncernstruktur. Tallene i årets CSR-rapport viser et andet billede end tidligere, fordi vi nu inkluderer de fabrikker, der ikke har arbejdet systematisk med CSR, før de blev en del af koncernen. Men det ændrer ikke ved vores ambitioner og tilgang til området. Som grundlæggeren af koncernen Mads Eg Damgaard engang udtalte: ”Hvis man spytter i næverne og tager fat, kan alt lade sig gøre”.

Mere fra Ege Carpets A/S

Ege Carpets A/S

www.egecarpets.dk

  • ege@ege.dk
  • 97 11 88 11
  • Industrivej Nord 25, 7400 Herning

Verdens første tæppeproducent med CSR certificering Ege Carpets er en af Europas førende virksomheder, når det handler om at designe, udvikle og producere unikke gulvtæpper af høj kvalitet med CSR i højsædet.   Virksomheden, der blev grundlagt i 1938, har fulgt med tiden og besidder den mest moderne teknologi i t…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere