14.10.2022  |  Klima, miljø og energi

Ejendomsbranchen får grønt skub af nyt partnerskab

Med tilbud om finansiering og bæredygtighedsrådgivning i én samlet løsning vil Nykredit og Rambøll gøre det nemmere for ejendomsbranchen at realisere projekter, som reducerer klimaaftrykket.

”Der er brug for at skabe et grønnere Danmark, og ejendomme er en vigtig brik i ambitionerne om at reducere CO2-udledningen.”

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Rambøll og Nykredit, der nu går sammen nu sammen om at gøre det lettere for ejendomsbranchen at foretage grønne investeringer i både nye og eksisterende ejendomme i Danmark.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

De to virksomheder vil med helhedsløsninger tilbyde ejendomskunder Nykredits finansieringsløsninger til omstillingen og Rambølls rådgivning om klima- og energioptimering af deres portefølje. Kunderne vil også blive tilbudt hjælp til deres dokumentation og bæredygtighedsrapportering.

Læs også: Byggeriet tømmer Danmark for råstoffer: Nu råber branchen vagt i gevær

”Når vi taler grøn omstilling, kommer vi ikke uden om at kigge på vores ejendomme. Både dem, vi allerede har, og dem, der kommer til,” siger Ib Enevoldsen, adm. direktør for Rambøll i Danmark, og fortsætter:

”For det er i bygninger, at en stor del af vores nuværende energiforbrug finder sted. Med det bagtæppe er der et indlysende behov for at nytænke løsningsmodeller og samarbejder, der kan accelerere den bæredygtige omstilling for ejendomsbranchen.”

Andre brancher følger på sigt

Den grønne omstilling af ejendomsbranchen er kompleks, og der bliver kun større efterspørgsel på grønne boliger og ejendomme. Derfor er Nykredits topchef glad for det nye partnerskab med Rambøll.

”Vi har alle en opgave i at bidrage til et lavemissionssamfund, og bygninger står i dag for cirka 40 procent af Danmarks energiforbrug. Derfor har vi som landets største udlåner til boliger en særlig interesse i at understøtte den grønne omstilling i ejendomsbranchen bedst muligt,” siger Tonny Thierry Andersen, koncerndirektør i Nykredit.

Læs også: Flere pensionskasser har ikke konkrete klimamål for ejendomsinvesteringer

Holdet bag partnerskabet peger på, at den tætte kobling mellem rådgivning om konkrete, bæredygtige løsninger og finansieringen af dem vil gøre branchen i stand til at rykke hurtigt i deres omstilling mod grønnere og klogere ejendomme på et velfunderet grundlag.

Nok begynder samarbejdet mellem de to virksomheder med et tilbud til ejendomsbranchen, fordi den største klimapåvirkning ligger i den branche, men parterne forventer at kunne tilbyde tilsvarende løsninger til andre sektorer på lidt længere sigt.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere