Ejendomsinvestor pålægger egne byggerier CO2-skat
Nrep vil opkræve en CO2-skat på alle nye byggerier. Det skal motivere til at tænke dem så bæredygtige som muligt, lyder det.
Inden længe træder vi ind i det nye år. Med sig tager Nrep et nyt klimamål om at reducere drivhusgasudledningen fra byggeri med 30 procent i løbet af 2023. I sidste ende vil ejendomsinvestoren gøre sin hele sin ejendomsportefølje CO2-neutral inden 2028.
For at nå målene tager bygherren et nyt redskab i brug: en CO2-skat på alle nye byggerier.
”Både regeringen og store virksomheder som os har et stort ansvar for, at der bliver taget de nødvendige initiativer på klimaområdet; ikke først om tyve eller tredive år, men nu,” siger Claus Mathisen, der er adm. direktør i Nrep, i en kommentar ifølge mediet Building Supply.
Selskabet har allerede haft implementeret CO2-skatten tidligere på året som et pilotprojekt. Det har sikret 2 millioner euro der ikke er en indtægt for Nrep, men kan geninvesteres i projekternes bæredygtighed, og derfor tager virksomheden næste skridt og skalerer tiltaget op.
Læs også: Ejendomsbranchen får grønt skub af nyt partnerskab
”Hele meningen med CO2-skatten er for alvor at sætte skub i den grønne omstilling. Vi ønsker, at bæredygtighed tænkes ind i alle dele af projektets livscyklus fra start. Derfor skal det være en motivationsfaktor for at klimaoptimere så meget som overhovedet muligt. Desto mere en ejendom lever op til vores grønne ambitioner om nulemission, des mindre vil CO2-skatten også være,” siger Claus Mathiesen
På nuværende tidspunkt ligger markedets gennemsnitspris på cirka 30 euro pr. ton CO2. NREP vil sætte sin egen CO2-skat til 90 euro pr. ton, der udledes.
- KCP