I fokus: nyt fra bæredygtigt byggeri

Hvad sker der i byggeriet? Er der kommet flere let-tilgængelige bæredygtige materialer, nye krav at leve op til, nye ideer? Vi ser på tendenser og udfordringer i det bæredygtige byggeri.

Strategi & ledelse

Ny standard skal hjælpe organisationer med at udarbejde politik for facility management

En ny standard for udarbejdelse af en facility management-politik er netop udgivet. Udover at hjælpe med fx fastsættelse af mål og støtte til risikostyring kan den også hjælpe organisationer, der sigter mod en bæredygtig omstilling af deres facility management. Standarden er en del af ISO 41001-serien, som specificerer krav til et FM-ledelsessystem.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Vejledning om kontrol af bærende konstruktioner skal mindske fejl i byggeriet

Siden 2019 er der sket et paradigmeskift inden for kontrol af bærende konstruktioner, idet det nu er de udførende entreprenører, der skal udføre kontrollen på byggepladserne. Dette skift har medført et behov for en vejledning til udførelse af kontrollen. Vejledningen er frit tilgængelig.

Indhold fra partner

Samfund

Oplysning på livet løs om nye klimakrav til byggeri

Det kræver noget at blive klar til at leve op til de nye klimakrav til byggeriet. Det vil byggemarkederne gerne hjælpe med.

Strategi & ledelse

Knauf om klimakrav 2023: Vores EPD’er bliver afgørende

EPD’er på byggematerialer kommer til at spille en afgørende rolle i at kvalificere vores bygningers bæredygtighed. Knauf anser derfor virksomhedens EPD’er som et vigtigt konkurrenceparameter, når de nye klimakrav træder i kraft fra januar 2023.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Energieffektivitet og bæredygtighed går hånd i hånd

Der er måske ikke helt samme opmærksomhed på genanvendelighed som på energieffektivitet eller vedvarende energi. Måske burde der det og især i områder med affaldsdeponeringsudfordringer, hvor genanvendelighed er afgørende for en bæredygtig fremtid.

Indhold fra partner

Supply chain

Ejendomsinvestor pålægger egne byggerier CO2-skat

Nrep vil opkræve en CO2-skat på alle nye byggerier. Det skal motivere til at tænke dem så bæredygtige som muligt, lyder det.

Klima, miljø og energi

Halm og gips truer betons byggerimonopol

Selvom beton gør byggeriet til en af de helt store klimasyndere, bliver det stadig brugt bredt i branchen. Men en række virksomheder undersøger nu alternative, mere bæredygtige løsninger – blandt andet med halm og gips.

Klima, miljø og energi

’4 til 1 planet’ udfordrer danske bygherrer: ”Skær jeres klimaaftryk til en fjerdedel”

Et nyt initiativ Boligbyggeri fra 4 til 1 planet vil gøre netop det: bygge med et fire gange så lavt klimaaftryk. Nu søger initiativet progressive bygherrer, der er klar til at tage udfordringen op, med økonomisk støtte som belønning.

Klima, miljø og energi

Bæredygtigt byggeri kræver meget mere dialog - og mod

Alle parter skal tale sammen meget tidligt i processen, hvis et byggeri skal udføres med krav om bæredygtighed. Det er en stor forandring - især i offentlige udbud.

Klima, miljø og energi

Lidl opnår international grøn certificering i 119 danske butikker: flest af alle i Danmark

Lidl Danmark tænker miljømæssig ansvarlighed og bæredygtighed ind i alle byggerier, og Lidls butikker i Danmark har netop opnået endnu en grøn certificering, en såkaldt EDGE-certificering fra verdensbanken ICF, der certificerer bygninger i hele verden ud fra de tre overordnede parametre; energi, vand og materialer. Dermed er Lidl den virksomhed i Danmark med flest EDGE-certificerede bygninger.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Grøn omstilling i byggebranchen: Hvor meget dokumentation kræver det?

Mange flere materialer kan med fordel genbruges i byggeriet, men det kræver, at dokumentationen er i orden. Spørgsmålet er, om klimabelastningen fra byggeriet bliver mindre af at blive dokumenteret? Og hvor store krav skal der stilles til dokumentation?

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Produkter med DGNB dokumentationspakke kommer bagerst i køen

Bæredygtighed kommer ikke kun snigende i byggeriet. Det kommer buldrende med fuld fart.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Lette byggematerialer skal slanke byggeriet

Ny Rambøll rapport viser nu CO2-reduktionspotentialet ved at konvertere tunge vægkonstruktioner i porebeton, beton og tegl til lette vægopbygninger i gips. Med en potentiel besparelse på 57-89% CO2, bør vi i langt højere grad anvende lette materialer som gips, når byggeriet skal sættes på en CO2-mæssig slankekur.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Better results through increased upcycling of materials

The ’Design for recycling’ project in close cooperation with Stena Recycling has given NOVENCO® Building & Industry clear benefits. Among them is the Recyclability Analysis, which reveals the impressive result that the NOVENCO ZerAx® fans have a 98% recyclability rating. This is the highest recyclability rating of a fan in the market.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Arkitekter: Vi kommer ikke i mål med Parisaftalen, hvis vi kun følger Bygningsreglementet

Byggeriet er ikke i gang med at redde jorden fra en klimakatastrofe. Lige nu bliver der højest arbejdet for, at planeten bryder lidt langsommere sammen. Det er budskabet på dette års Building Green-messe

Supply chain

Opråb fra byggebranchen: Lad pris glide i baggrunden, så vi kan finde de bæredygtige løsninger

Byggeleverandørers arbejde med bæredygtige løsninger bliver udvandet, når bygherrer og entreprenører ikke har tid til at finde den rigtige, eller blot vælger den billigste, løsning i stedet. Branchen har brug for nye boller på suppen, lyder det fra flere sider.

Klima, miljø og energi

Ny aftale samler Norden om klimadokumentation af byggevarer

Nyt skridt i retning af harmonisering af nordiske miljøvaredeklarationer indenfor byggeriet, samtidig med at der arbejdes på yderligere international harmonisering.

Klima, miljø og energi

Der er hjælp at hente for byggeriets aktører til EU’s taksonomi om miljømæssig bæredygtighed

EU’s taksonomi stiller krav om dokumentation af miljømæssigt bæredygtige økonomiske aktiviteter, hvilket har betydning for den danske byggesektor. Derfor har Dansk Standard i samarbejde med en række brancheorganisationer udarbejdet en introduktion.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere