31.05.2017  |  Klima, miljø og energi

Erhvervsfremstød vil styrke dansk-svensk bæredygtighedsposition

Flere end 60 danske virksomheder deltog fra den 29-30 maj i erhvervsfremstødet 'Liveable Scandinavia' i Stockholm. Formålet var at understøtte de dansk-svenske samarbejdsrelationer ift. et globalt markedspotentiale.

Fra den 29-30 maj løb erhvervsfremstødet ’Liveable Scandinavia’ af stablen i Stockholm, hvor formålet var at understøtte de dansk-svenske samarbejdsrelationer i forhold til et globalt markedspotentiale.

Dette skal blandt andet gøres ved at understøtte en fælles skandinavisk position som global frontløber inden for bæredygtige, urbane løsninger.

Læs også: Sverige som verdens klimaduks: Klar med historisk klimareform

Et af de firmaer, der var til stede i Stockholm, var den danske rådgivningsvirksomhed Cowi:

”Sverige er en central del af Cowis skandinaviske hjemmemarked, og derfor har vi en målsætning om at være massivt tilstede i landet og placere os i toppen af rådgivningsbranchen inden for vores kernediscipliner”, siger Rasmus Ødum, der er COO i Cowi.

Fælles idéer skal føre an på det globale marked
Det er imidlertid ikke kun i Sverige, at potentialet er stort inden for bæredygtige urbane løsninger.

Ifølge Cowi vil den globale urbanisering og klimaforandringerne sætte byerne under pres og skabe en international efterspørgsel efter kompetencer, som Skandinavien kan tilbyde:

”Der er ingen tvivl om, at vi både hver for sig og sammen står stærkere på det globale marked, hvis vi formår at koble vores fælles viden og idéer endnu bedre sammen. Derfor ser jeg også meget frem til to dages erfaringsudveksling med de øvrige deltagere fra både Danmark og Sverige”, siger Rasmus Ødum.

Muligheder i samarbejde over landegrænser
Også Dansk Industri ser muligheder i samarbejdet over dansk-svenske landegrænser. Ifølge organisationen vil erhvervsfremstødet kombinere elementer inden for især områder som byudvikling, energi, vandforsyning, arkitektur og digitalisering; områder, hvor danske kernekompetencer vurderes at have gode muligheder hos vores svenske naboer.

Det skyldes blandt andet, at man i Sverige har udviklet et stort fokus på bæredygtighed i store dele af samfundet, hvor det tænkes ind med høj prioritering i alt fra nybyggeri til affaldssortering.

Læs også: Sverige i klimakoalition - Danmark mangler

Ifølge Dansk Industri har svenskerne en målsætning om, at nettoudslippet af drivhusgasser, inklusive transportsektoren, i år 2025 skal være nul.

Det forventes at øge efterspørgslen på klimavenlige produkter i kæden fra kraftværker over distribution til strømbesparende løsninger hos slutbrugeren, hvilket kan være særlig godt for Danmark, da landet er anerkendt i Sverige for bæredygtigt byggeri og energieffektive løsninger.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere