21.05.2015  |  Kommunikation

EU-Parlamentet vil bekæmpe konfliktmineraler

EU-Parlamentet vil certificere virksomheder, der importerer mineraler fra konfliktområder, så de ikke er med til at forværre konflikterne.

Virksomheder, der importerer bestemte mineraler fra konfliktramte områder, skal certificeres af EU. Det fremgår af et forslag, som EU-Parlamentet har stemt ja til ved sit månedlige møde i Strasbourg, skriver Information. 

Læs også: Intel vil have en ansvarlig forsyningskæde

Certificeringen skal sørge for, at virksomhederne ikke bidrager til at forværre situationen i de lande og områder, som er præget af konflikter.

Afstemningens resultat vækker glæde hos den danske EU-parlamentariker Morten Helveg (R).

”Det er vigtigt, at vi får styr på mineraler fra områder ramt af krig og konflikt, så vi ikke fra europæisk side er med til at holde økonomisk liv i bevæbnede oprørsgrupper og krigsherrer”, siger han.

880.000 virksomheder
Parlamentets forslag kan få betydning for 880.000 europæiske virksomheder, som bruger de berørte mineraler i fremstillingen af deres varer.

De berørte mineraler er tin, wolfram, tantal og guld, og den obligatorisk mærkningsordning vil gælde områder med eksempelvis væbnede konflikter, udbredt vold eller sammenbrud af civil infrastruktur.

Læs også: Dansk virksomhed hjælper EU med ny CSR-strategi

Parlamentet skal nu til at forhandle med EU’s medlemslande om den endelige lovtekst.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere