18.11.2015  |  Klima, miljø og energi

Europæiske vindmøller vil storme frem

Med COP21 lige om hjørnet, ruster den europæiske vindmøllesektor sig til at levere mere strøm fra vindmøller. Så meget at det svarer til 16 nye vindmøller hver dag i 15 år.

Den samlede europæiske vindindustri EWEA ruster sig til at sætte vindenergi på dagsordenen. Derfor tredobles satsningen med et mål, der svarer til 16 nye Vestas-møller hver dag de næste 15 år i Europa. Det skriver Finans.dk.

”Vindenergi kan blive grundstenen i det europæiske energisystem i løbet af de næste 15 år”, siger adm. direktør i European Wind Energy Association (EWEA), Giles Dickson.

Læs også: USA: COP21-aftale bliver ikke bindende

I dag leveres der knap 130.000 MW vindkraft, som udgør 10,2 procent af medlemslandenes forbrug.

Og forud for klimatopmødet i Paris om få uger er der tale om glædelige nyheder, da energi fra vindmøller overhalede både kul og gas målt på mængden af nyopført effekt.

Alligevel er der langt igen, hvis vindkraft skal være største bidrager med elektricitet. For det kræver yderligere 263.000 MW i vindkraft.

Læs også: Frankrig dropper dansk deltagelse ved vigtigt klimamøde

Og selvom det måske lyder en kende for ambitiøst, peger Giles Dickson på, at det kan være en vækstskaber i Europa.

”Vindkraft kan levere økonomisk vækst til Europa ved at øge investeringerne, skabe job og skære i elpriserne”, siger han ifølge Finans.dk.

Ifølge en rapport fra EWEA vil en målrettet strategi betyde en vækst på 97 mia. kroner for EU’s medlemslande. 

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere