15.06.2015  |  Klima, miljø og energi

For fem milliarder blandet grøn omstilling, tak

Danmarks Grønne Investeringsfond har op til fem milliarder kroner til finansiering af grøn omstilling, og der er nu åbent for ansøgninger.

Med en statsgaranteret låneramme på op til fem milliarder kroner åbner Danmarks Grønne Investeringsfond nu for medfinansiering af investeringer, der fremmer den grønne omstilling af det danske samfund.

Fonden har især fokus på projekter, som både forbedrer miljøet, bygger på et sundt kommercielt grundlag og har et fornuftigt markedspotentiale. Miljøhensyn og kommerciel forretning er nemlig to sider af samme sag, lyder budskabet fra bestyrelsesformand Ditlev Engel. Det skriver Børsen.

Ifølge Licitationen, Byggeriets dagblad, kan man regne med at komme i betragtning til de grønne millioner, hvis tre krav er opfyldt: Projektet skal hænge sammen økonomisk. Det skal have et tydeligt grønt aftryk, og så skal det også gerne have et samfundsmæssigt afkast. 

Fonden kan yde lån til private virksomheder, almene boligorganisationer samt offentlige selskaber og institutioner, og lånene kan f.eks. bruges til investeringer i energibesparelser, vedvarende energianlæg og bedre ressourceudnyttelse. 

Gode forudsætninger og nytænkning

Ditlev Engel mener, at fonden har de bedste forudsætninger i et land som Danmark, der som nation har forståelse for ressourcedagsordenen. 

”Det kan de have svært ved at relatere sig til i andre lande, men danskerne forstår godt, at det er en god idé. Det behøver vi ikke at fortælle dem. Jeg kalder det et kulturelt forspring, som gør det muligt for os at kapitalisere på den dagsorden”, siger Ditlev Engel. 

Læs også: Rejsehold hjælper varmeværker til grøn omstilling

Samtidig vil fonden også inspirere til nytænkning og fungere som katalysator for nye typer af projekter, f.eks. utraditionelle samarbejder og dokumentation af at miljøhensyn og kommerciel forretning faktisk er to sider af samme sag.

Danmarks Grønne Investeringsfond blev oprettet som et led i aftalen »Et grønnere Danmark«, der blev vedtaget i Folketinget sidste år. Fonden har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer grøn omstilling af det danske samfund.

-EHS

Mere fra Eva

Eva Harpøth Skjoldborg

Redaktør, CSR.dk

Uddannelse: cand.merc.int, Copenhagen Business School 2001. Diverse efteruddannelsesforløb i journalistik ved Danmarks Journalisthøjskole. Anden beskæftigelse: Freelanceskribent med fokus på CSR, rapportering for Maersk Gruppen, ISS, LEGO, Dansk Supermarked og Carlsberg, publikationer for Novo Nordisk. Tidlige ansættelser: Journalist og kommunikationsmedarbejder, No…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere