17.12.2011  |  Kommunikation

Fem nominerede til FDB's socialøkonomiske årspris.

Der er nu fundet fem nominerede til FDB’s socialøkonomiske Årspris, som bliver givet til en socialøkonomisk virksomhed, der har gjort det ekstraordinært godt i 2011 og har lovende planer for fremtiden.

De fem nominerede virksomheder til FDB’s socialøkonomiske årspris spænder bredt fra bistader i København til telemarketing for synshandicappede. Alle fem nominerede virksomheder har dog et fælles fokus: At bringe mennesker på kanten af arbejdsmarkedet tættere på beskæftigelse.

De nominerede er:

Bybi
En socialøkonomisk virksomhed, der skaffer bier til København for at fremme miljøet. Bistaderne placeres hos virksomheder, som led i deres CSR-indsats. Bierne passes af udsatte grupper.

Grantoftegaard
En socialøkonomisk virksomhed, der driver et økologisk landbrug i Ballerup. Her har de oplysningsaktiviteter om økologi, og udfører naturpleje i området. De har desuden opkvalificerende forløb for ledige på kanten af arbejdsmarkedet.

Skovsgaard Hotel
En socialøkonomisk virksomhed, der driver hotel- og restaurationsvirksomhed i Skovsgård i Nordjylland. De skaffer arbejdspladser for mennesker uden for det normale arbejdsmarked, ligesom de sikrer et samlingssted for lokalsamfundet.

Telehandelshuset
En socialøkonomisk virksomhed, der opretter arbejdspladser for mennesker med synshandicap. Virksomheden udbyder telemarketing- og kundeserviceydelser til erhvervsliv, organisationer og foreninger. Udover virksomhedsdelen er der en uddannelsesdel, hvor mennesker med synshandicap gennemfører erhvervsuddannelse inden for salg og kundeservice.

Viaid
En socialøkonomisk virksomhed, der driver to cafeer, Cafe Retro og Cafe Retro Nørrebro. Overskuddet fra cafedriften går til socialt og humanitært arbejde. Der tilbydes folkeoplysende aktiviteter i cafeerne. Derudover hører designvirksomheden Kono Business & Development under Viaid. Danske designere udvikler tørklæder og tasker, som produceres af kvindelige skræddere i Sierra Leone.

Vinderen kåres den 31. januar. Se mere om de indstillede virksomheder på www.fdbsocialokonomiskpris.dk.

-LA

Mere fra

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere