13.09.2019  |  Klima, miljø og energi

FlixBus vil være klimaneutrale i 2030

FlixMobility vil over de næste år intensiverer sin klimahandling. Målet er, at det skal føre til, at virksomheden er 100 procent CO2-neutral i 2030.

Selskabet bag FlixBus, FlixMobility, har netop annonceret en klimahandlingsplan, hvori det fremgår, at virksomheden vil være 100 procent CO2-neutral i 2030.

Læs også: ICA Gruppen vil gøre sin vejtransport fossilfri inden 2030

Derudover har de præsenteret et samarbejde om nye langdistance-brintbusser, ligesom de allerede har udført pilotforsøg med elbusser på vejene, skriver Hjørring Avis.

”Når de globale temperaturer stiger, og antallet af rejser med bil og fly stiger, står hele mobilitetsindustrien over for en enorm udfordring”, siger FlixMobility-stifteren André Schwämmlein og fortsætter:

”Vi anerkender vores ansvar og vil være en del af den bæredygtige rejseløsning. Vi vil hjælpe med at forme fremtiden for mobilitet og blive verdens grønneste mobilitetsudbyder”.

Har allerede flere grønne tiltag
Allerede i dag har FlixMobility gang i en del tiltag, der skal gøre virksomheden grønnere. FlixTrains og e-busser i Tyskland og Frankrig er eksempelvis allerede drevet af 100 procent grøn elektricitet.

FlixMobilitys klimahandlingsplan 2030

  • Sikre den mest brændstofeffektive, rene og højteknologiske flåde
  • Investeringer i klimaneutrale teknologier som elektriske busser, brændselscelle-teknologi (brint) brændselscelle-teknologi (brint) og busser, der kører på biogas
  • Udarbejdelse af en fair kompensationsmodel for de resterende CO2-emissioner
  • Bæredygtig virksomhedsledelse, grøn rejsepolitik & kompensation for alle forretningsrelaterede rejser

Kilde: Hjørring Avis

Desuden er de fleste af de konventionelle Flixbusser af EuroVI-standard. Det betyder, at en FlixBus-passager udleder 7,46 kg CO2 på en tur mellem Viborg og København, mens et IC3-tog ifølge Transportministeriet udleder 10,63 kg. pr. passager.

FlixMobility tilbyder også sine passagerer mulighed for at udligne de nøjagtige CO2-emissioner fra deres rejse. For at gøre dette har FlixMobility et samarbejde med Atmosfair, der tilbyder FN-akkrediterede Gold Standard-klimaprojekter.

I dag er seks procent af alle FlixBus-rejser kompenseret, men hvis alt går efter planen, vil alle rejser med FlixBus eller FlixTrain i 2030 være enten CO2-neutrale fra start eller blive kompenseret ved hjælp af CO2-modregning.

Læs også: Landsdækkende verdensmålsturne med grøn transport i centrum

”Vi sigter mod at øge denne procentdel og som virksomhed beslutte, hvordan vi kan bidrage yderligere i fremtiden”, siger André Schwämmlein.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere