18.10.2022 | Klima, miljø og energi
Folkekirkens Nødhjælp og GRØD i nyt samarbejde
Indhold fra partner Hvad er dette?
Folkekirkens Nødhjælp og GRØD er gået sammen om at hjælpe verdens fattigste mennesker gennem et nyt samarbejde kaldet ’CHIA FOR CHANGE’.
Restaurantkæden GRØD har sammen med Folkekirkens Nødhjælp udviklet en ny grød, som sælges i GRØDs restauranter i hele oktober. Samarbejdet sætter fokus på Folkekirkens Nødhjælps arbejde med klimaforandringer og modstandsdygtigt landbrug i verdens fattigste lande.
Samarbejdet har fået navnet ’CHIA FOR CHANGE’, og for hver solgte chiagrød, går 5 kroner til Folkekirkens Nødhjælps arbejde ude i verden. Derudover sælges en unik designplakat til 99 kroner i GRØDs webshop og butikker, hvor hele overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.
Den nyudviklede grød laves med kenyanske chiafrø, som Folkekirkens Nødhjælp leverer fra landbrugsprojekter i Kenya. Gennem et bredt samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp, Momentum Trust, Ingemann Group og Juhudi Kilimo bliver lokale småbønder oplært i at dyrke de klimaresistente chiafrø.
Klimaresistent landbrug er livsnødvendig
Landbrug er en stor del af den kenyanske befolknings levebrød, men klimaforandringer har gjort det svært at dyrke afgrøder i den tørre jord. Den ekstreme tørke gør, at afgrøder dør og høsten slår fejl – og i værste fald, at folk sulter.
I Kenya er 80 procent af befolkningen, som arbejder med landbrug, småbønder. Grundlaget for disse småbønders levebrød er meget sårbart, når deres få afgrøder dør på grund af ændrede vejrforhold.
Chiafrø kan derimod tåle tørke og er samtidig en afgrøde, der kan sælges til en fordelagtig pris og sikrer de kenyanske småbønder et stærkere økonomisk fundament.
Se også: Rekordhøje priser forværrer sultkrise
Success bygger på samarbejder
Gennem Momentum Trust og vejrforholdsappen Agroclimatica fra Ingemann Group får bønderne adgang til viden om skiftende vejrforhold, bæredygtige landbrugsmetoder og sundhed og ernæring.
Momentum Trust bidrager derudover med hjælp til oprettelse af kooperativer, så de kenyanske bønder kan udveksle erfaringer og arbejde i grupper. Samarbejdspartneren Juhudi Kilimo gør det muligt for småbønderne at få adgang til lån, hvilket sikrer lokalt og bæredygtigt ejerskab af projektet.
”Det her projekt er det perfekte eksempel på, hvor langt vi kommer ved at samarbejde. Alle vores partnere kommer med en unik viden, som er med til at vende udviklingen i udsatte områder i Kenya – og nu er GRØD med til at sprede budskabet i Danmark. Det er vi meget taknemlige for,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.
Samfund

Giv et rentefrit lån til cambodjanske risbønder
Ny folkelig finansiering hjælper fattige landmænd ud på verdensmarkedet
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Wefood indgår partnerskab med Frode Laursen om at bekæmpe madspild
Transport- og Logistikvirksomheden Frode Laursen har indgået en aftale med Folkekirkens Nødhjælps madspildsbutikker om at sponsorere transport af overskudsvarer mellem landsdelene.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Arla og madspildskæden Wefood indgår nyt samarbejde
I et nyt samarbejde forventer de to virksomheder at bekæmpe et ton madspild om ugen.
Indhold fra partner
Samfund

UKRAINE GÅR EN HÅRD VINTER I MØDE
Salling Group, AGF og Folkekirkens Nødhjælp sammen om vinterhjælp til Ukraine.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Klimaskabte tab og skader: Ingen må stå alene, når katastrofen rammer
.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Folkekirkens Nødhjælp tager historisk klimaansvar og planter 280.000 træer
Som den første store nødhjælpsorganisation i verden har Folkekirkens Nødhjælp beregnet sit 100-års klimaaftryk og forpligter sig på at reducere alle fremtidige udledninger.
Indhold fra partner