18.10.2022  |  Klima, miljø og energi

Folkekirkens Nødhjælp og GRØD i nyt samarbejde

Indhold fra partner Hvad er dette?

Folkekirkens Nødhjælp og GRØD er gået sammen om at hjælpe verdens fattigste mennesker gennem et nyt samarbejde kaldet ’CHIA FOR CHANGE’.

Restaurantkæden GRØD har sammen med Folkekirkens Nødhjælp udviklet en ny grød, som sælges i GRØDs restauranter i hele oktober. Samarbejdet sætter fokus på Folkekirkens Nødhjælps arbejde med klimaforandringer og modstandsdygtigt landbrug i verdens fattigste lande.

Samarbejdet har fået navnet ’CHIA FOR CHANGE’, og for hver solgte chiagrød, går 5 kroner til Folkekirkens Nødhjælps arbejde ude i verden. Derudover sælges en unik designplakat til 99 kroner i GRØDs webshop og butikker, hvor hele overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

Den nyudviklede grød laves med kenyanske chiafrø, som Folkekirkens Nødhjælp leverer fra landbrugsprojekter i Kenya. Gennem et bredt samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp, Momentum Trust, Ingemann Group og Juhudi Kilimo bliver lokale småbønder oplært i at dyrke de klimaresistente chiafrø. 

Klimaresistent landbrug er livsnødvendig

Landbrug er en stor del af den kenyanske befolknings levebrød, men klimaforandringer har gjort det svært at dyrke afgrøder i den tørre jord. Den ekstreme tørke gør, at afgrøder dør og høsten slår fejl – og i værste fald, at folk sulter.

I Kenya er 80 procent af befolkningen, som arbejder med landbrug, småbønder. Grundlaget for disse småbønders levebrød er meget sårbart, når deres få afgrøder dør på grund af ændrede vejrforhold.

Chiafrø kan derimod tåle tørke og er samtidig en afgrøde, der kan sælges til en fordelagtig pris og sikrer de kenyanske småbønder et stærkere økonomisk fundament.

Se også: Rekordhøje priser forværrer sultkrise

Success bygger på samarbejder

Gennem Momentum Trust og vejrforholdsappen Agroclimatica fra Ingemann Group får bønderne adgang til viden om skiftende vejrforhold, bæredygtige landbrugsmetoder og sundhed og ernæring.

Momentum Trust bidrager derudover med hjælp til oprettelse af kooperativer, så de kenyanske bønder kan udveksle erfaringer og arbejde i grupper. Samarbejdspartneren Juhudi Kilimo gør det muligt for småbønderne at få adgang til lån, hvilket sikrer lokalt og bæredygtigt ejerskab af projektet.

”Det her projekt er det perfekte eksempel på, hvor langt vi kommer ved at samarbejde. Alle vores partnere kommer med en unik viden, som er med til at vende udviklingen i udsatte områder i Kenya – og nu er GRØD med til at sprede budskabet i Danmark. Det er vi meget taknemlige for,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Mere fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp

https://www.noedhjaelp.dk

  • mail@dca.dk
  • 33 15 28 00
  • Meldahlsgade 3, 1613 København V

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv. Organisationen arbejder både med langsigtet udvikling, samt humanitære indsatser i både Afrika, Asien og Mellemøsten. Vi arbejder gennem lokale udviklingsorganisationer, landbrugsorganisationer og menneskerettighedsgrupper, hvilket skaber lokalt ejerskab o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere