18.12.2015  |  Samfund

Forbes: Danmark er det bedste forretningsland

Det amerikanske erhvervsmagasin Forbes har udnævnt Danmark som det bedste land at drive forretning i.

Danmark kan nu bryste sig af at stå øverst på det amerikanske erhvervsmagasin Forbes’ liste over bedste lande at drive forretning i.

Læs også: Danmark i front med gode arbejdspladser

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Forbes har klassificeret 144 nationer ud fra 11 faktorer; ejendomsret, innovation, skatter, teknologi, korruption, frihed (personlig, handels- og monetær), bureaukrati, investorbeskyttelse og aktiemarkedets ydeevne. Alle kategorier har vægtet lige højt. Til at vurdere de mange nationer har Forbes hentet data fra offentliggjorte rapporter fra blandt andet den konservative tænketang Heritage Foundation og The World Bank Group.

Danmark ligger i top 20 i alle målinger undtagen én, nemlig bureaukrati, hvor det kun bliver til en 28. plads.

Særligt fremhæves landets store frihed og lave korruption, og samtidig nævnes det, at Danmark har en af de mest transparente og effektive lovgivningsprocedurer.

Selvom den danske økonomi ikke omtales med prangende superlativer, fremhæves det dog, at fundamentet for en fremtidig stærk økonomi er på plads. Det danske aktiemarked ser nemlig lovende på Danmarks fremtidsudsigter.

Læs også: Danmark er verdens mindst korrupte land

De europæiske lande udgør to tredjedel af listens top 25. New Zealand indtager en andenplads på listen, mens USA må trøste sig med en 22. plads. 

-SSM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere