16.01.2020 | Klima, miljø og energi
Forbrugere fravælger brands til fordel for klimaet
Ny undersøgelse viser, at flere forbrugere i udlandet og herhjemme vægter bæredygtighed og ansvarlighed højere end pris og bekvemmelighed, når de vælger hvilke virksomheder de køber fra.
Størstedelen af respondenterne i undersøgelsen vægter værdier som bæredygtighed og tillid til den givne virksomhed højere, end pris og komfort.
En International IBM-undersøgelse med 19.000 respondenter i 28 lande kan konkludere, at parametre som bæredygtighed, gennemsigtighed og overordnet tillid er utrolig vigtige, når forbrugerne skal vælge virksomheder at shoppe hos.
57 procent af de adspurgte svarer, at de er villige til at ændre deres købsadfærd, hvis deres nuværende vaner har en negativ påvirkning på miljøet. Herunder fravalgte flere deres yndlingsbrands i 2019, fordi de mistede tilliden til virksomheden.
Læs også: Klimadeklarering skal differentiere fødevare- og foderindustrien
Bæredygtighed og etiske købsvaner bliver mere og mere relevante emner for forbrugerne på globalt plan, hvilket ikke kun ses i undersøgelsens resultat, men også for ved virksomhedernes økonomi.
”Vi ser i øjeblikket en udvikling, hvor forbrugerne fokuserer mindre på pris og mere på bæredygtighed hos de brands, som de vælger at købe fra. Det gælder både selve produktet og virksomheden bag. Det smitter også af på deres købsadfærd, der ændrer sig markant disse år, hvilket virksomhederne også begynder at kunne mærke på bundlinjen”, siger Anders Quitzau, innovationschef i IBM Danmark.
Produkter skal kunne spores
Forbrugernes øgede fokus på bæredygtighed kræver, at virksomhederne bliver mere transparente og åbne om de varer og ydelser, der tilbydes.
73 procent svarer da også, at det er vigtigt at kunne spore de købte produkters oprindelse og produktionsforhold.
IMB har i samarbejde med Teknologisk Institut, Danish Food Cluster og andre aktører gennemført et projekt, der netop har gjort det muligt at spore produktionen af spiselige insekter ved hjælp af blockchain-teknologi.
Læs også: Ny klimavenlig teknologi på vej til modeindustrien
Løsninger som pilotprojektet, der gik under navnet Bugchain, skal være med til at øge fødevaresikkerheden og tilliden i forsyningskæden.
”I dag er evnen til at være transparent helt afgørende for at kunne overbevise potentielle kunder om, at man kan stole på en virksomhedsbrand og dens produkter”, siger Anders Quitzau og fortsætter:
”Her spiller nye tillidsskabende teknologier som blockchain en afgørende rolle. Heldigvis er Danmark med helt fremme på denne front, hvilket potentielt kan styrke den fremtidige eksport af danske fødevarer og andre produkter til udlandet”.
- HCL
Klima, miljø og energi

Bedre og grønnere produkter i danske virksomheder
Teknologisk Institut starter 19 nye indsatsområder op med fokus på grøn omstilling via en ny resultatkontraktbevilling.
Samfund

World Economic Forum's Global Risks Report har længe advaret om en global pandemi
Pandemien har vist, at globale kriser kan ramme virksomheder på områder, som man ikke har taget med i sin risikovurdering. Derfor skal man i sin risikostyring fremadrettet arbejde langt mere med komplekse og strukturelle risici.
Kommunikation

Dét gik vi op i i 2020
Hvad interesserede CSR.dk’s læsere mest i 2020? Der tegner sig et klart billede.Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler fra året der gik.
Klima, miljø og energi

Flere store danske virksomheder erkender, at størstedelen af deres CO2-udledninger ligger udenfor direkte kontrol
I langt de fleste virksomheders tilfælde skal den største mængde CO2-udledning findes i det såkaldte scope 3. “Særligt de små og mellemstore virksomheder er udfordret", udtaler Concitos direktør, Christian Ibsen.
Klima, miljø og energi

Maersk forventer at kunne teste de første CO2-neutrale skibe om tre år
Planen er, at være klar til at begynde at bestille store CO2-neutrale skibe mod slutningen af dette årti.
Klima, miljø og energi

Biodiversitet var hovedtema på klimatopmødet ’One Planet Summit'
Klimatopmødet ’One Planet Summit for Biodiversity’ blev for nyligt afholdt i Frankrig, hvor der i samme forbindelse blev indsamlet omkring 86 milliarder danske kroner til klimaprojektet ’The Great Green Wall Initiative’.