16.01.2020  |  Klima, miljø og energi

Forbrugere fravælger brands til fordel for klimaet

Ny undersøgelse viser, at flere forbrugere i udlandet og herhjemme vægter bæredygtighed og ansvarlighed højere end pris og bekvemmelighed, når de vælger hvilke virksomheder de køber fra.

En International IBM-undersøgelse med 19.000 respondenter i 28 lande kan konkludere, at parametre som bæredygtighed, gennemsigtighed og overordnet tillid er utrolig vigtige, når forbrugerne skal vælge virksomheder at shoppe hos.

57 procent af de adspurgte svarer, at de er villige til at ændre deres købsadfærd, hvis deres nuværende vaner har en negativ påvirkning på miljøet. Herunder fravalgte flere deres yndlingsbrands i 2019, fordi de mistede tilliden til virksomheden.

Læs også: Klimadeklarering skal differentiere fødevare- og foderindustrien

Bæredygtighed og etiske købsvaner bliver mere og mere relevante emner for forbrugerne på globalt plan, hvilket ikke kun ses i undersøgelsens resultat, men også for ved virksomhedernes økonomi.

”Vi ser i øjeblikket en udvikling, hvor forbrugerne fokuserer mindre på pris og mere på bæredygtighed hos de brands, som de vælger at købe fra. Det gælder både selve produktet og virksomheden bag. Det smitter også af på deres købsadfærd, der ændrer sig markant disse år, hvilket virksomhederne også begynder at kunne mærke på bundlinjen”, siger Anders Quitzau, innovationschef i IBM Danmark.

Produkter skal kunne spores
Forbrugernes øgede fokus på bæredygtighed kræver, at virksomhederne bliver mere transparente og åbne om de varer og ydelser, der tilbydes.

73 procent svarer da også, at det er vigtigt at kunne spore de købte produkters oprindelse og produktionsforhold.

IMB har i samarbejde med Teknologisk Institut, Danish Food Cluster og andre aktører gennemført et projekt, der netop har gjort det muligt at spore produktionen af spiselige insekter ved hjælp af blockchain-teknologi.

Læs også: Ny klimavenlig teknologi på vej til modeindustrien

Løsninger som pilotprojektet, der gik under navnet Bugchain, skal være med til at øge fødevaresikkerheden og tilliden i forsyningskæden.

”I dag er evnen til at være transparent helt afgørende for at kunne overbevise potentielle kunder om, at man kan stole på en virksomhedsbrand og dens produkter”, siger Anders Quitzau og fortsætter:

”Her spiller nye tillidsskabende teknologier som blockchain en afgørende rolle. Heldigvis er Danmark med helt fremme på denne front, hvilket potentielt kan styrke den fremtidige eksport af danske fødevarer og andre produkter til udlandet”.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere