27.04.2022  |  Klima, miljø og energi

Fra havplast til gorilla: Strandet plastik får ny værdi

Indhold fra partner Hvad er dette?

STRANDET fra Nørre Vorupør giver nyt liv til de gamle fiskekasser, de opsamler på strandene i Thy. Den gamle plastik bliver bl.a. smeltet om til Greentels gorilla-nøgleringe.

Ny værdi til strandet plast
Hver dag flyder der tonsvis af plastik op fra havet på de danske strande – og særligt langs vestkysten er problemet med plastikforurening stort.
Siden 2021 har Greentel samarbejdet med miljøvirksomheden STRANDET, der formidler om plastikproblematikken og opsamler havplast ved strandene i Thy. STRANDET finder alt lige fra gamle tandbørster til vanddunke og vatpinde, når de går langs vestkysten med skraldeposen i hånden. Én bestemt genstand, der dog især går igen, er gamle fiskekasser, der er skyllet op på strandene.
Hos STRANDET har de valgt at genbruge den plastik, fiskekasserne er produceret af, til at fremstille nye produkter. Dermed får den strandede plastik ny værdi. Samtidig betyder genanvendelsen af plasten, at de nye produkter ikke kræver nye ressourcer.   

Fra fiskekasse til gorilla
I deres værksted i Nørre Vorupør renser Jens og de andre medarbejdere fra STRANDET fiskekasserne, hvorefter de kværner dem om til små ensartede stykker kaldet granulat. Herefter smelter de granulatet om og støber den smeltede plast i forme. I videoen fortæller Jens om processen fra havplast til nyt produkt. Se med her
På denne måde har STRANDET bl.a. fremstillet Greentels nye gorilla-nøgleringe, som mobilselskabet sender ud til deres kunder. Med en havplast-nøglering i hånden kan Greentels kunder både få en håndgribelig forståelse af havplast-problematikken – og ikke mindst opleve, hvordan gammelt plastaffald kan genanvendes og få ny værdi.  

-

Et grønt abonnement
Hos Greentel kan du få andet end blot et billigt mobilabonnement, du kan også få et grønt abonnement. Med et grønt mobilabonnement er du med til enten at støtte bevarelsen af naturen og dyrelivet i regnskoven i Ecuador eller opsamling af havplast i Danmark. Vi sender en havplast-gorilla med dit simkort, når du opretter et regnskovs-abonnement.

Læs mere om Greentel grønne projekter her

Mere fra Greentel

Greentel

https://www.greentel.dk/

Hos Greentel tilbyder vi helt simpelt mobiltelefoni til hele familien, erhverv og alt slags udstyr som fx. kamera, alarm og varmepumpe m.m. Vores målsætning er, at mobiltelefoni skal være enkelt og overskueligt - med stor fokus på valgfrihed og flexibilitet, så man lige får det mobilabonnement, der passer til netop ens forbrug. Vi har bygget Gree…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere