11.09.2018  |  Klima, miljø og energi

Genanvendelse af knust beton i nye betonkonstruktioner

Indhold fra partner Hvad er dette?

Miljøstyrelsen har netop udgivet en afrapportering af MUDP-projektet "Genanvendelse af beton i nye betonkonstruktioner". Formålet med projektet har været at undersøge mulighederne for at genanvende knust beton som tilslag i ny beton.

Projektet har resulteret i en ny Pelican Storage bygning på Prags Boulevard på Amager, hvor nedknust beton fra den tidligere bygning på grunden er genanvendt i den nye bygning.

Teknisk viste projektet, at det er muligt at fremstille genbrugsbeton med groft tilslag bestående af 100% nedknust beton med egenskaber for såvel frisk som hærdet beton, der fuldt modsvarer en konventionel beton af samme styrkeklasse. Det er afgørende at strømmene af de genanvendte materialer styres og kvaliteten kendes.

I rapporten gives der endvidere et bud på de økonomiske og miljømæssige resultater, dog er det ikke muligt at se de bagved liggende forudsætninger.

Projektet er gennemført af Pelican Self Storage, Lendager Group, LH Hockerup, Nymølle Stenindustri og Pelcon Materials & Testing.

Læs rapporten her 

Mere fra DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

https://dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København

DAKOFAs fornemste opgave er at ruste den danske affalds- og ressourcesektor til at navigere i et dynamisk samfund og i en globaliseret verden. Nye rammebetingelser, øgede krav til ressourceeffektivisering, skærpede lovkrav og et ydre pres om stadige miljøforbedringer skaber behov for videndeling, information, erfaringsudveksling og innovation. DAKOFA opsamler såvel national som international…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere