22.11.2018  |  Klima, miljø og energi

Genbrugt it er populært

Indhold fra partner Hvad er dette?

Virksomheder og private forbrugere har fået øjnene op for muligheden for at købe genbrugte computere til det halve af nyprisen. Refurb, som køber, istandsætter og sælger brugt it, mærker stor efterspørgsel og kan pt. sælge mere, end de har på hylderne.

Elektronik er som bekendt en stor klimabelaster. Eksempelvis sker 80 procent af den samlede CO2-udledning for en bærbar computer i selve produktionen af computeren. Der er derfor god ræson i at forøge levetiden på de eksisterende computere ved at genbruge dem frem for at skrotte dem.

Brugt it-udstyr er et hastigt voksende marked på globalt plan, og også i Danmark vælger flere virksomheder at gå efter let brugt frem for spritnyt, når medarbejdernes computere skal opdateres.

Refurb er en af de danske virksomheder, der opkøber kvalitetscomputere, tablets og mobiltelefoner fra virksomheder og offentlige institutioner, som skifter større partier it-udstyr ud og samtidig vil gøre en indsats for miljøet. Refurb mærker den stigende interesse for brugt it og er på få år vokset til 50 medarbejdere. De forventer i år at runde 50.000 solgte enheder.

- De fleste enheder sælges videre til cirka halvtreds procent af nyprisen. Det giver en god besparelse på it-budgettet, når man er en mellemstor eller større virksomhed, siger salgs- og marketingschef Peter Hove.

Værdierne skal i cirkulation - ikke gemmes i kælderen
Interessen for at købe genbrugte it-produkter har givet Refurb den udfordring, at efterspørgslen er større, end hvad de kan skaffe hjem.

- Vi kan kun opfordre virksomheder, kommuner og andre til at få samlet deres afskrevne it-udstyr sammen og sørge for, at det kommer videre ind i et genbrugsloop. Det har stort miljømæssigt potentiale, hvis vi sammen kan få mere elektronik ind i en cirkulær økonomi og dermed reducere belastningen på jordens ressourcer, siger Peter Hove.

For at få et godt forretningsmæssigt udbytte ud af indsatsen er det imidlertid vigtigt, at man afleverer de brugte computere eller mobiltelefoner så snart, de ikke længere er i brug. Ellers mister den aflagte elektronik hurtigt sin markedsværdi.

- I princippet er din computer mest værd, dagen efter du har købt din nye. Det handler bare om at få aktiveret den værdi, den har lige nu, siger marketingschefen.

Mere fra Refurb

Refurb

https://www.refurb.dk/

Hos Refurb er vi båret af, at alle skal vinde. Derfor arbejder vi ud fra en vision om at gøre en forskel. Visionen bag Refurb er: At være holdningsdannende spydspids for grøn cirkulær økonomi inden for IT branchen for derigennem, at minimere det miljømæssige fodaftryk på verden ved at skabe en bæredygtig forretning baseret p…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere