17.08.2015  |  Klima, miljø og energi

Gigant-solcellepark bygges på Sjælland

Markerne ved Lerchenborg Gods skal nu danne ramme om Danmarks største solcellepark med 240.000 solcellepaneler. Byggeriet ventes at stå færdigt i år.

Den enorme solcellepark ved Lerchenborg Gods nær Kalundborg på Vestsjælland, bliver nu opført efter flere års usikkerhed. Det skriver Ingeniøren.

Parken kommer til at fylde 80 hektar og vil koste i omegnen af en halv milliard. Til gengæld kan parkens 240.000 solcellepaneler producere 60.000 MWh om året, hvilket er nok til at dække elforbruget for 15.000 husstande.

Læs også: Sønderborg har installeret solceller for 23 millioner

Det er virksomheden Omnisol, der står bag, med den tyske solcelleproducent Wirsol, som investor i projektet.

Parken har været længe undervejs, de første spadestik blev således taget tilbage i 2011 og byggeriet stod på i to år. Efterfølgende blev projektet midlertidigt stoppet fra politisk hold, men bliver nu genoptaget og ventes at stå færdig allerede i løbet af i år. 

Læs også: Solcelleanlæg er en gevinst for samfund og virksomheder

Placeringen sker ved Lerchenborg Gods’ jorder, hvilket der er er en særlig grund til, forklarer Henrik M. Møgelvang, direktør i Omnisol.

”Kattegat-regionen og Asnæshalvøen har ifølge DMI's statistik et højere antal solskinstimer end landsgennemsnittet, og med markbaserede anlæg kan vi typisk opnå en højere ydelse, fordi vi kan installere panelerne med optimal hældning og retning mod syd, ligesom den frie placering på marken giver en god luftkøling af panelerne”, siger han til ing.dk

-JPN

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Kommunikationsrådgiver/journalist

Uddannelse: cand.comm, Roskilde Universitet 2010, speciale om CSR. Tidligere job: kommunikationsmedarbejder, Erhvervsstyrelsen, kommunikationskonsulent, Københavns Kommune, forskningsmedarbejder og kommunikationsrådgiver inkl. CSR-konsulent, Samfundscentret. Fokusområder: Adskillige aspekter omkring bæredygtighed i forhold til klima, transport, supply chain, produkti…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere